Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα “Παραπολιτικά” απολογούνται για τα fake news για τη σύζυγο του Κοντονή

Τα “Παραπολιτικά” απολογούνται για τα fake news για τη σύζυγο του  Κοντονή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το δημοσίευμα των “Παραπολιτικών”, με τίτλο «Αμαρτίες της συντρόφου Κοντονή», που αποδείχτηκε fake news ανέφερε ότι η σύζυγος του υπουργού κατηγορείτο από το 2004 για εκβίαση κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία και απλή σωματική βλάβη με πρόθεση.

Άμεσα ο Σταύρος Κοντονής είχε δώσει μία σκληρή απάντηση στην εφημερίδα, διευκρινίζοντας ότι η σύζυγος του πριν δώδεκα χρόνια είχε πέσει θύμα απάτης φερομένου ασφαλιστή, ο οποίος υπεξαιρούσε χρήματα τα οποία έπρεπε να καταβάλει με τη σειρά του ως ασφάλιστρα ασφαλιστικής σύμβασης υγείας.

Σαν να μην έφτανε αυτή η πράξη, του «ασφαλιστή» ανέφερε, ο κ. Κοντονής όταν αποκαλύφθηκε η υπεξαίρεση, ο «ασφαλιστής» υπέβαλε εις βάρος της συντρόφου του ψευτομήνυση, προφανώς για να την «τρομάξει», για την οποία μάλιστα έχει εκδοθεί προ πενταετίας αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όσον αφορά τον λόγο που η εφημερίδα έγραφε τα εν λόγω ψεύδη, ο κ. Κοντονής – που τότε υπηρετούσε ως υφυπουργός Αθλητισμού – είχε αναφέρει σε επιστολή που είχε στείλει στην εφημερίδα: «Οι χρηματοδότες του συστήματος διαφθοράς έχουν κάθε λόγο ν’ ανησυχούν, μπροστά στο διαφαινόμενο τέλος τους, γι’ αυτό και επιστρατεύουν τον κίτρινο τύπο με ψευδή, κατασκευασμένα και συκοφαντικά δημοσιεύματα, νομίζοντας ότι θα φοβηθώ και ότι η κυβέρνηση θα ενδώσει στις πιέσεις τους».

Ο κ. Κοντονής, ανέφερε επίσης πως το σύστημα της «παράγκας» στον ελληνικό αθλητισμό δείχνει την έκδηλη ανησυχία του για τις επερχόμενες εξελίξεις, και κατέληγε με το εξής: «Τα χαλκευμένα δημοσιεύματα κατά προσώπων του οικογενειακού μου περιβάλλοντος, αποδεικνύουν ότι είναι αδίστακτοι και ευρισκόμενοι μπροστά στο μοιραίο δεν ορρωδούν έναντι ουδενός. Ας τα γνωρίζουν αυτά όσοι αναγνώστες ακόμη επιλέγουν να «ενημερώνονται» από αυτά τα κέντρα».

Η «απολογία των Παραπολιτικών

Στο σημερινό τους φύλλο τα Παραπολιτικά αποκαθιστούν την αλήθεια γράφοντας τα εξής:

Η εφημερίδα μας απολογείται στην κ. Χριστίνα Σαλάππα καθώς και στον κ. Σταύρο Κοντονή για το ανάρμοστο και ψευδές άρθρο που δημοσιεύτηκε με τα «Παραπολιτικά» της 22ας/10/2016, και συγκεκριμένα το άρθρο που κάλυπτε τη σελίδα 24, με τίτλο «Αμαρτίες της συντρόφου Κοντονή», καθώς και την αναφορά που γίνεται στο πρωτοσέλιδο «Η σύζυγος Κοντονή κατηγορείται για εκβίαση επί 11 χρόνια».

Προς αποκατάσταση της αλήθειας βεβαιώνουμε σήμερα ότι δεν ισχύουν τα όσα διαλαμβάνονται στη μήνυση που αναφέραμε στο ως άνω δημοσίευμά μας, διότι έχει εκδοθεί από τις 25/1/2012 το υπ’ αριθμ. 358/2012 απαλλακτικό από κάθε κατηγορία Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, στο οποίο μάλιστα αναφέρεται ότι:

«Ουδόλως προέκυψε η βασιμότητα των καταγγελλομένων, καθόσον ο εγκαλών με την από 5-12-2008 ένορκη εξέτασή του και με την από 4-12-2008 έγγραφη δήλωσή του διευκρίνισε ότι ουδέποτε οι κατηγορούμενοι τέλεσαν τις αξιόποινες πράξεις που αναφέρονται στην έγκλησή του, η οποία υπεβλήθη λόγω εσφαλμένης αξιολόγησης των πραγματικών περιστατικών».

Πράγματι το συγκεκριμένο άρθρο μπορούσε να βλάψει την τιμή και την υπόληψη της κ. Χριστίνας Σαλάππα και του κ. Σταύρου Κοντονή με το ψευδές περιεχόμενό του, την παρανόμως αποτυπωθείσα φωτογραφία τους, και ειδικότερα με την βαρύτατη αμέλειά μας να μην παρουσιάσουμε την συνολική ροή της μήνυσης, σύμφωνα με την οποία η σχηματισθείσα δικογραφία κατέληξε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών από το έτος 2011, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση στο ευρύ κοινό ότι υφίσταται εκκρεμής ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος της συντρόφου του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Έξοδος Δικαίου» των Μεσολογγιτών: Πάνδημο ΟΧΙ στην επιχειρούμενη κατάργηση του κεντρικού Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

Frankfurter Rundschau: Θα εκδώσει η Ελλάδα στην Τουρκία πρώην συνεργάτη του Ερντογάν;

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας μόνο με τις ψήφους της ΝΔ – Καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση

Ανδρουλάκης: Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε καραμπινάτα σκάνδαλα και σε ό,τι πλήττει το κράτος δικαίου

Φάμελλος: Η κυβέρνηση της «αδικίας» φέρνει Ποινικούς Κώδικες για να εξευμενίσει τη φράξια Σαμαρά-Βορίδη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...