Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης κάνει μικροπολιτική με τα Σκόπια και φοβάται να πει στον λαό τη θέση του για το όνομα

Ο Μητσοτάκης κάνει μικροπολιτική με τα Σκόπια και φοβάται να πει στον λαό τη θέση του για το όνομα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα τρία είναι χωρισμένη η ΝΔ σε ό,τι αφορά τα Σκόπια. Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες του TRIBUNE μια γραμμή έχει η Ντόρα Μπακογιάννη, μια άλλη ο Άδωνις Γεωργιάδης -δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς– και μια δική του γραμμή έχει ο Κώστας Καραμανλής, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη μία «δεν έχει ιδέα για το θέμα» και από την άλλη προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το ονοματολογικό των Σκοπίων για μικροκομματισμό. Κανονικά, με τόσες «φάπες» που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα, έπρεπε να είχε διδαχτεί το μέτρο, αλλά όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν από παλιά, «το παιδί είναι ανεπίδεκτο μαθήσεως και απλά καλπάζει καβάλα σε σκουπόξυλο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ», που κυκλοφόρησε εκτάκτως το Σάββατο όπως όλες οι κυριακάτικες, έθεσε ζήτημα δεδηλωμένης της κυβέρνησης εάν ο Πάνος Καμμένος δεν στηρίξει την όποια κυβερνητική επιλογή στο θέμα επίλυσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους».

Δηλαδή, σε ένα κορυφαίο εθνικό θέμα, που δεν αφορά μια κυβέρνηση -κάτι που προφανώς αυτός ο νεοφιλελεύθερος γιάπης αδυνατεί να κατανοήσει- αλλά ολόκληρο το έθνος, βγάζει την ουρά του απέξω με δειλία και ανευθυνότητα, αρνούμενος τη σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, επειδή έχει συντριβεί πολιτικά μέχρι σήμερα σε οποιοδήποτε πολιτικό ζήτημα προσπάθησε να σηκώσει, βρήκε να ζητήσει «αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι κκ Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, ας παραιτηθούν».

Και η υπόλοιπη Βουλή κύριε Μητσοτάκη δεν έχει άποψη για το θέμα; Δηλαδή, το πώς θα λέγονται στα Σκόπια αφορά μόνο την κυβέρνηση; Δεν αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό;

Την ίδια ώρα οργισμένες πηγές μέσα από τη Νέα Δημοκρατία, που μας τηλεφώνησαν το πρωί, έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο «που δεν καταλαβαίνει», «δεν νιώθει», που «έχει μαζέψει γύρω του τυχοδιώκτες εκσυγχρονιστές και άλλα αναρριχητικά», που «του είναι εντελώς αδιάφορα τα εθνικά θέματα και τα αντιλαμβάνεται μόνο ως πιόνια στη μικροπολιτική σκακιέρα που νομίζει ότι θα τον κάνει πρωθυπουργό», αν και όπως κάπου ακούστηκε η αδελφή του να λέει, ότι «στην επόμενη κυβέρνηση εγώ θα είμαι, για τον Κυριάκο δεν ξέρω».

Μάλιστα, από ό,τι μαθαίνουμε, η οργή των κανονικών δεξιών είναι μεγάλη, διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τολμά να πάρει ανοιχτά μια θέση για το ονοματολογικό αλλά πετά το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση και απλά της ζητά να παραιτηθεί εάν δεν τα συμφωνήσουν μεταξύ τους Τσίπρας-Καμμένος.

Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος της ΝΔ διαφωνεί με τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ιδέα της Ντόρας, που σημαίνει χρήση του ονόματος της Μακεδονίας από τα Σκόπια.

Το Μέγαρο Μαξίμου σχολίασε τις δηλώσεις Μητσοτάκη στο «ΒΗΜΑ» με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κύριος Μητσοτάκης είναι καιρός να σοβαρευτεί και να καταλάβει, ότι ορισμένα εθνικής σημασίας θέματα δε μπορεί να προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της μικροκομματικής σκοπιμότητας.

»Αν έχει σαφή θέση για το ονοματολογικό, καλό θα ήταν να τη γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό.

»Αν πάλι δυσκολεύεται, γιατί άλλα προτείνει ο αντιπρόεδρός του και άλλα η αδελφή του και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ας καταλάβει ότι το πρόβλημά του δε θα γίνει και πρόβλημα της χώρας».

Πάντως, επειδή όλα είναι ρευστά, μην ξεχνάμε δύο πράγματα που είπε τη Δευτέρα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Νίκος Κοτζιάς: α) Ότι πιστεύει πως θα βρεθεί πλειοψηφία ευθύνης στη Βουλή, όχι σε επίπεδο κομμάτων αλλά προσώπων, για το όνομα των Σκοπίων και β) σε περίπτωση που τα Σκόπια θέσουν το όποιο όνομα συμφωνηθεί (εάν συμφωνηθεί) σε δημοψήφισμα, τότε δεν αποκλείστηκε και η Ελλάδα να πράξει αναλόγως.

Πάντως, σε τόσο ζωντανά και ρευστά ζητήματα που «καίνε», η ΝΔ οφείλει να είναι λιγότερο άγαρμπη, ακόμα και εάν ο Πρόεδρός της έχει αποδείξει ότι δεν καταλαβαίνει και πολλά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...