Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιτσιόρλας: Επιτάχυνση της ανάπτυξης το 2018 – Τι είπε για το Ελληνικό

Πιτσιόρλας: Επιτάχυνση της ανάπτυξης το 2018 – Τι είπε για το Ελληνικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για την ελληνική οικονομία χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας το 2018, καθώς, όπως επισημαίνει, αναμένεται η επιτάχυνση της ανάπτυξης έπειτα από την επιστροφή το 2017 σε τροχιά ανάκαμψης.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο κ. Πιτσιόρλας σημειώνει πως η χρονική συγκυρία δεδομένης της εξόδου από την κρίση το καλοκαίρι του 2018 είναι κατάλληλη ώστε να θέσουμε τις βάσεις για μια οικονομική, βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη και τονίζει πως η εικόνα της ελληνικής οικονομίας είναι πλέον εντελώς διαφορετική δημιουργώντας εξαιρετικά θετικές προοπτικές για το 2018.

Τόσο στο σκέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής όσο και στο πεδίο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων η χώρα έχει διανύσει χιλιόμετρα προόδου εξυγιαίνοντας τα δημοσιονομικά της και ανακτώντας πλήρως την ανταγωνιστικότητα της με όρους κόστους εργασίας αλλά και τιμών, αναφέρει και προσθέτει πως η πρόοδος αναγνωρίζεται διεθνώς ενώ αποτυπώνεται συνεχώς στους δείκτες μακροοικονομικών επιδόσεων.

Ο κ. Πιτσιόρλας σημειώνει ότι παράλληλα σημαντικοί δείκτες όπως του οικονομικού κλίματος, της βιομηχανικής παραγωγής και εμπιστοσύνης σημειώνουν υψηλό ετών ενώ το ποσοστό ανεργίας -ίσως ο σημαντικότερος όλων – έχει υποχωρήσει πέραν των προβλέψεων, κοντά στο 20%.

Η επιστροφή στην ομαλότητα επισφραγίζεται από την επιστροφή της Ελλάδος και των ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει στα προ κρίσης επίπεδα, ελληνικές επιχειρήσεις και τράπεζες έχουν προχωρήσει σε επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων με τις τιμές των μετοχών να σημειώνουν μεγάλη άνοδο, συμπληρώνει και τονίζει πως είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα και στην κατεύθυνση αυτή θα λειτουργήσουν με πολλαπλασιαστικά οφέλη τα εμβληματικά επενδυτικά έργα που θα ξεκινήσουν το 2018.

Το Ελληνικό εισέρχεται σε φάση υλοποίησης, μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές που ξεκίνησαν τα προηγούμενα χρόνια επιταχύνονται σε λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηροδρομικό δίκτυο. Μέσω της παραχώρησης και της αξιοποίησής τους θα ενισχύουν τη θέση της Ελλάδος στον παγκόσμιο χάρτη των συνδυασμένων μεταφορών, τονίζει μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας: Πολιτική δειλία η μη παραίτηση Μητσοτάκη για τις υποκλοπές – Να τοποθετηθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Χαμός στον ΣΚΑΪ με Πορτοσάλτε – Σβέρκος: «Μπροστά στον Τσίπρα είστε γατάκια» – «Κάθεσαι κλαρίνο στον Γεωργιάδη»

Διέρρευσαν έγγραφα της ΕΥΠ στην εφημερίδα «Μπαμ» και αναζητείται ο εκδότης της για να συλληφθεί

«Βόμβα» Handelsblatt: «Κολλάει» η επένδυση στο Ελληνικό – Στον «αέρα» το καζίνο

Χαρίτσης για Ελληνικό: Η κυβέρνηση επιμένει σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...