Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σβίγκου για Σκοπιανό: Οι δηλώσεις Καμμένου έκλεισαν τα στόματα

Σβίγκου για Σκοπιανό: Οι δηλώσεις Καμμένου έκλεισαν τα στόματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Να αντιληφθεί η ΝΔ τη σημασία της επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ και να κρατήσει μια εθνικά υπεύθυνη στάση», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι «μετά από 25 χρόνια υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει λύση για την ονομασία της ΠΓΔΜ, υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία την οποία η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να λυθεί ένα πρόβλημα το οποίο μας το κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα, που δεν ήταν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στο ζήτημα, έκανε μεθοδευμένες κινήσεις και αυτές θα συνεχίσει και την επόμενη περίοδο ώστε να υπάρξει λύση».

Επισημαίνει ότι ο Συνασπισμός και μετέπειτα ο ΣΥΡΙΖΑ πάγια υποστήριζε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις και συμπληρώνει ότι «αυτή ήταν η θέση του, που μετά έγινε και εθνική θέση, όταν το 2007 διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι».

Υπογραμμίζει ότι «ο κ. Καμμένος ήταν σαφής χθες στις δηλώσεις του, ότι στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Κοτζιάς και η κυβέρνηση για να υπάρξει λύση και αυτές έκλεισαν και τα στόματα σε όσους ονειρεύονταν για μια ακόμη φορά ενδοκυβερνητικές κρίσεις εξαιτίας του θέματος της ονομασίας της γείτονος χώρας».

Ασκεί κριτική στη ΝΔ ότι «έσπευσε να προεξοφλήσει τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες και μέχρι τελευταία δεν είχε ξεκαθαρίσει τη στάση της και ούτε είχε αντιληφθεί, θεωρώ, τη σημασία της επίλυσης ενός τέτοιου χρόνιου προβλήματος».

«Ελπίζω», τονίζει, «τις επόμενες ημέρες να αντιληφθεί τη σημασία του να επιλυθεί αυτό το ζήτημα και να κρατήσει μια στάση η οποία θα είναι εθνικά υπεύθυνη και δεν θα είναι υπονομευτική για τα συμφέροντα της χώρας».

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...