Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκρηξη Μητσοτάκη: Η ρελάνς Τσίπρα που άφησε “γυμνή” τη ΝΔ

Έκρηξη Μητσοτάκη: Η ρελάνς Τσίπρα που άφησε “γυμνή” τη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε σημείο βρασμού έφτασε το βράδυ της Πέμπτης η Νέα Δημοκρατία, με την αριστοτεχνικά σχεδιασμένη ρελάνς από την πλευρά του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με το θέμα των συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό.

Και τούτο, διότι λίγες μόλις ώρες μετά την υποχώρηση Μητσοτάκη στη γραμμή Σαμαρά και το “ναι” στη συμμετοχή στελεχών της ΝΔ στα συλλαλητήρια, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατόπιν συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την ενημέρωση που είχε από το Νίκο Κοτζιά, επί της ουσίας “άδειασε” τη γραμμή της συντηρητικής παράταξης τονίζοντας μεταξύ άλλων πως αφενός “δεν χρειάζονται συλλαλητήρια” και αφετέρου απαιτείται “εθνική ομοψυχία, συνεννόηση και ομοψυχία”.

Με την απονομιμοποίηση αυτή από την πλευρά της Εκκλησίας της Ελλάδος στα συλλαλητήρια, η ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο τα στελέχη της που τάσσονται στη σκληρή γραμμή κατά της σύνθετης ονομασίας erga omnes να βρεθούν στα συλλαλητήρια απομονωμένοι με στελέχη της άκρας δεξιάς, υποκινούμενους από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέρονται που δεν θέλουν επ’ ουδενί επίλυση του Σκοπιανού και την… Ελένη Λουκά.

Είναι προφανές πως αυτό που ήθελε ο πρωθυπουργός ήταν μια σαφής δήλωση του αρχιεπισκόπου που θα άδειαζε όλους εκείνους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ιστορία και να διχάσουν την κοινωνία, δηλαδή τους ουκ ολίγους φανατικούς ιεράρχες και την εθνικιστική φράξια της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το Σκοπιανό. Τούτων δοθέντων… ο στόχος επετεύχθη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Πειραιώς εν θερμώ δεν κατάφερε να κρύψει τον εκνευρισμό της για τη συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου και κυρίως τα όσα διεμήφθησαν σε αυτήν, με την αρχική διαρροή από τη ΝΔ να διαδέχεται μία επίσημη ανακοίνωση λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στην οποία υπογραμμιζόταν πως ο Πρωθυπουργός αντί να ενημερώσει τα κόμματα ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο.

Ωστόσο, με τη θέση αυτή η Πειραιώς υπέπεσε σε δεύτερη συνεχή “γκάφα”, δεδομένου ότι νωρίτερα το μεσημέρι η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη αλλά και ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος είχαν σημειώσει πως είναι αργά για ενημέρωση αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό, με το επιχείρημα πως η κυβέρνηση πλέον φέρνει προ τετελεσμένων τα πολιτικά κόμματα και “έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις ερήμην τους”.

Την ίδια ώρα, με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, το Μέγαρο Μαξίμου επιμένει να πιέζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει σαφή θέση για το ονοματολογικό, επενδύοντας στις αντιφάσεις στις οποίες έχει υποπέσει κρυπτόμενος πίσω από την διακριτή θέση του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου.

Ενδεικτικό είναι ότι ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δήλωσή του τόνισε πως “ο κ. Μητσοτάκης και η κα Σπυράκη έχουν πνιγεί στις αντιφάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Από τη μία είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας erga omnes από την άλλη λένε «ναι» στα συλλαλητήρια. Από τη μία με τη γραμμή της Ντόρας Μπακογιάννη και από την άλλη και με τη γραμμή του Αντώνη Σαμαρά».

«Το ερώτημα είναι σαφές: Έχει ο κ. Μητσοτάκης το σθένος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι πραγματικά η θέση της ΝΔ ή θα συνεχίσει να είναι όμηρος της ακροδεξιάς τάσης του κόμματός του, των κ.κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη;» διερωτάται ο Δ. Τζανακόπουλος, ενώ την ίδια ώρα από την Ηρώδου Αττικού επιμένουν σε κάθε ευκαιρία στη μέγιστη κοινοβουλευτική συναίνεση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...