Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρέτσου: Η Ελλάδα βελτίωσε την οικονομική ζωή και τη ζωή των πολιτών της

Κρέτσου: Η Ελλάδα βελτίωσε την οικονομική ζωή και τη ζωή των πολιτών της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ελλάδα βελτίωσε την οικονομική ζωή και επίσης τη ζωή των πολιτών. Ήταν η πρώτη χώρα στην πλήρη απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων μεταξύ 2007-2013 και σήμερα πιστεύω ότι είμαστε σε καλή πορεία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, μετά τη συζήτηση για τη συμβολή των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ελληνική οικονομία.

«Πρώτα από όλα πιστεύω πως είναι σημαντικό να μεταφέρω ένα μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει πάντα τον ελληνικό λαό.

»Ξέρουμε πολύ καλά ότι πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές και γι’ αυτό το 2015 αποφασίσαμε να λάβουμε μια σειρά μέτρων.

»Χάρη σε αυτά τα μέτρα, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα βελτίωσε την οικονομική ζωή και επίσης τη ζωή των πολιτών.

»Ήταν η πρώτη χώρα στην πλήρη απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων μεταξύ 2007-2013 και σήμερα πιστεύω ότι είμαστε σε καλή πορεία» είπε η Κορίνα Κρέτσου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα πρέπει να βελτιώσουμε τη διοικητική ικανότητα, να δουλέψουμε μαζί να ολοκληρώσουμε ημιτελή έργα και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση νέων έργων.

»Υπάρχει ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά στην πολυπλοκότητα των νόμων, η απλοποίηση είναι το κλειδί.

»Δουλεύουμε με την ελληνική κυβέρνηση και τις Περιφέρειες για να βελτιώσουμε την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων, καθώς η Ελλάδα είναι μια χώρα που τα διαρθρωτικά ταμεία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τα τελευταία χρόνια βελτιώθηκαν πολλά πράγματα στην Ελλάδα, αλλά πολλά παραμένουν να υλοποιηθούν.

»Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, υπάρχουν σημάδια από την αρχή του τρέχοντος έτους για την ελληνική κυβέρνηση. Είμαι αισιόδοξη και εύχομαι στην κυβέρνηση καλή τύχη» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ευρωπαία Επίτροπος σημειώνει ότι συνεργάστηκε τα τελευταία χρόνια πολύ καλά με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

«Δουλεύουμε πολύ καλά. Είναι ένας καλός τεχνοκράτης. Εξαιρετικός ως υπουργός Ευρωπαϊκών Κονδυλίων.

»Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να δουλεύω με κάποιον που ξέρεις τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και κανόνες και να τους προσαρμόζει στην χώρα του.

»Δουλεύω με πολλούς υπουργούς στην ΕΕ και μπορώ να πω ότι είναι ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Από τις Βρυξέλλες ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα funds: «Θα πάει μέχρι τέλους»

ΕΕ: Η Τουρκία εκτός SAFE – Η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα για δάνεια ύψους 1,2 δισ. ευρώ

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης υποψήφιος για πρόεδρος του Eurogroup

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενισχύει δραστικά την Europol κατά της λαθρομετανάστευσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...