Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ. ο Μητσοτάκης: “Oχι” σε οποιαδήποτε λύση στο Σκοπιανό

Όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ. ο Μητσοτάκης: “Oχι” σε οποιαδήποτε λύση στο Σκοπιανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δέσμιος της ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του, αλλά και των παλαιότερων δηλώσεων στελεχών της ΝΔ σχετικά με την ονοματοδοσία της πΓΔΜ εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τοποθέτησή του στην Πολιτική Επιτροπή, όπου αποφεύγοντας να ανοίξει τα χαρτιά του για το αν η ΝΔ είναι ή όχι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, δήλωσε πως «δεν πρόκειται να ανεχτώ να διχάσουμε τους Έλληνες, για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς», ενώ τόνισε πως για το κόμμα του «το ζήτημα έκλεισε εδώ. Η λύση πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία».

Αναλυτικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας την τοποθέτησή του έκανε εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση προς την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως σε «λίγους μήνες έρχεται μείωση συντάξεων με υπογραφή Τσίπρα- Καμμένου, ενώ καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν υπάρχει.

Η Ελλάδα θα είναι για μεγάλο διάστημα σε καθεστώς επιτήρησης. ταυτόχρονα θα είναι έρμαιο στις ορέξεις ορισμένων, γιατί οι αγορές δεν συγχωρούν. Και δεν θα συγχωρέσουν την απουσία στρατηγικού σχεδίου για την επόμενη μέρα. η Ελλάδα δεν μπορεί να πορεύεται στα τυφλά, υπό την ηγεσία μιας τυχάρπαστης παρέας».

Σχετικά με το Σκοπιανό, δήλωσε πως έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα η λύση κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποια άλλη συγκυρία και αφού έχει προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία. «Εκτός και αν υπάρχουν κάποιοι που μόνο για την καρέκλα είναι πρόθυμοι να απεμπολήσουν τα ελληνικά συμφέροντα», πρόσθεσε.

“Εμείς συνένοχοι δεν θα γίνουμε”

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι μια υπόθεση που πρέπει να τη χειριστούν αυτοί που την άνοιξαν, ενώ τόνισε: «Εμείς συνένοχοι σε μια ιστορία που κινδυνεύει να τραυματίσει την ψυχή του έθνους δεν θα γίνουμε».

«Εγώ θα ενημέρωνα πρώτα από όλα τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως έγινε το 2008. Θα φρόντιζα να ενώσω δυνάμεις, όχι να διχάσω τους πάντες. Θα ξεκινούσα τη διαπραγμάτευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και θα περίμενα να δω απτά δείγματα γραφής από την άλλη πλευρά πριν προχωρήσω στο επόμενο στάδιο.

Δεν θα συζητούσα τίποτα αν τα Σκόπια δεν δεσμεύονταν πρώτα ότι θα αλλάξουν το σύνταγμά τους. Και δεν θα δεχόμουν καμία αναφορά σε μακεδονικό έθνος, όπως έκανε χωρίς να πάρει καμία απάντηση από την κυβέρνηση ο κ. Νίμιτς», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για το συλλαλητήριο

Αναφορικά με το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι οι πολίτες αντιδρούν με την ένταση αυτή «γιατί δεν εμπιστεύονται αυτούς που κυβερνούν, γιατί δεν δέχονται να παίζουν κάποιοι με το φιλότιμο την αξιοπρέπεια και τον πατριωτισμό τους».

«Η μεγάλη πλειοψηφία όσων συμμετείχαν δεν αποτελείται από ακραίους και είναι ντροπή να τους χαρακτηρίζουν κάποιοι έτσι», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης εξαπολύοντας τα πυρά του προς την κυβέρνηση για συκοφάντηση και απαξίωση του συλλαλητηρίου.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του προς το κυβερνητικό στρατόπεδο, ανέφερε πως «ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση, χωρίς να έχει ενημερώσει την αντιπολίτευση, την εθνική αντιπροσωπεία, ούτε τον λαό», προσθέτοντας πως δεν προσπάθησε να οικοδομήσει ένα εθνικό μέτωπο, δεν ένωσε τον λαό και πως «διαπραγματεύεται κρυφά και αντί να ενημερώσει έγκαιρα την αντιπολίτευση προσπαθεί να την παγιδεύσει και να τη συκοφαντήσει».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο 2008, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή απέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς προηγούμενη λύση του ζητήματος της ονομασίας, για να διερωτηθεί «πού ήταν τότε αυτοί που σήμερα ζητούν εξηγήσεις» και να απαντήσει: «υπέγραφαν κείμενα να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Δημοκρατία της Μακεδονίας». Όπως είπε, το κείμενο αυτό φέρει τις υπογραφές Τσακαλώτου, Γαβρόγλου, Καρανίκα και άλλων 200 στελεχών.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης το κίνητρο του Αλέξη Τσίπρα για τη συζήτηση της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι η μικροπολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος:

«Από πρόθεση το έκανε, προσπαθώντας να διευκολύνει τον κ. Καμμένο που άλλαζε άποψη ανά έξι ώρες. Το πρωί εμπιστευόταν τον κ. Κοτζιά, το μεσημέρι ζητούσε δημοψήφισμα και το βράδυ το έπαιρνε πίσω».

«Δεν ανέχομαι από κανένα την ανιστόρητη ταύτιση του πατριωτισμού με τον ακραίο εθνικισμό. Για την πατρίδα μας πολέμησαν οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Δεν ήταν ακραίοι. Πατριώτες ήταν», τόνισε χαρακτηριστικά.

“Δεν πρόκειται να ανεχθώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς”

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, τόνισε πως θα συναντηθεί στο Νταβός με τον κ. Ζάεφ «χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν στην Ελλάδα.

Δεν πρόκειται να ανεχθώ να διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς και δεν θα δεχθώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ούτε όμως θα επιτρέψω σε διάφορα ακραία στοιχεία να καπηλευτούν τις εύλογες ανησυχίες του λαού. Όπως ήρθαν τα πράγματα η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποια άλλη συγκυρία».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση στους πολίτες να συστρατευθούν με τη ΝΔ για να επέλθει «η μεγάλη πολιτική αλλαγή». «Το να σηκωθεί όρθια η πατρίδα μας είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Δεν περισσεύει κανείς. Αξίζουμε καλύτερα, ελάτε μαζί μας», δήλωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΠΑΣΟΚ: Να παραιτηθεί η Κεραμέως μετά την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής για τη διαρροή emails εκλογέων

ΣΥΡΙΖΑ για διαρροή emails: «Είχαμε δίκιο όταν ζητούσαμε την αποπομπή Ν. Κεραμέως»

Διαρροή emails: Πρόστιμα 400.000 σε υπ. Εσωτερικών και 40.000 σε Ασημακοπούλου

Προκλητικός Ράμα: «Οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε τα ονόματα σας, όπως η Ελλάδα υποχρέωσε τους αδελφούς μας»

Ν. Παππάς: Μισή φέτα και ολόκληρη κοροϊδία Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...