Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χωρίς “ήχο” η συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη για το Σκοπιανό – Δεν τα βρήκαν

Χωρίς “ήχο” η συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη για το Σκοπιανό – Δεν τα βρήκαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκεσε μόλις 40 λεπτά, για το Σκοπιανό.

Κύκλοι της ΝΔ άλλωστε είχαν από χθες προϊδεάσει ότι η συνάντηση θα έχει μικρή διάρκεια, σημειώνοντας ότι «είναι αργά για ενημέρωση».

Ωστόσο ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τη διαπραγμάτευση σχετικά με το Σκοπιανό και για τη συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ στο Νταβός.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό.

Η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, και αποφασιστικότητα. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ.Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε: «Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς».

Ο Τσίπρας επέλεξε να πορευτεί μόνος του, ας μην ψάχνει για άλλοθι και συνενόχους τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Ένα ισχυρό εθνικό μέτωπο επιδόθηκε σε μικροκομματικά παιχνίδια. Έτσι κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας στην διαπραγμάτευση.

Η πολύ σοβαρή παράληψη Τσίπρα να τεθεί ρητά η αλλαγή στο σύνταγμα των Σκοπίων ουσιαστικά τελειώνει την ευκαιρία για λύση. Ο κατακερματισμός της λύσης σε επιμέρους θέματα δεν μπορεί να αποτελέσει λύση καθώς υπονομεύει ευθέως τα συμφέροντα της Ελλάδος.

Η κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε παραχωρήσεις και δημιουργεί ανησυχίες καθώς δεν εξασφαλίζει τις απαραίτητες δεσμεύσεις από την πλευρά των Σκοπίων.

Η Νέα Δημοκρατία υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, σθένος και αποφασιστικότητα. Ο βίος και η πολιτεία του κ. Τσίπρα αλλά και ο χειρισμός του στο θέμα των Σκοπίων δεν πείθουν ούτε κατ’ ελάχιστον τους Έλληνες. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κύριο Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα, άλλωστε κάθε φορά που διαπραγματεύτηκε τα αποτελέσματα για τη χώρα και τους πολίτες ήταν δραματικά.

Το ζήτημα των Σκοπίων δεν είναι απλά ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής αφορά την εθνική μας συνείδηδη, την ιστορία μας την πορεία των Ελλήνων. Επαναλαμβάνω πως δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς.

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πορευτεί σε αυτό τον δρόμο μόνος του, ας μην ψάχνει τώρα για άλλοθι ούτε για συνενόχους».

Αίτημα του Μητσοτάκη η “βουβή” κάλυψη της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό

Για την έλλειψη ήχου κατά την δημοσιογραφική κάλυψη της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ από το Μέγαρο Μαξίμου ενημέρωσαν ότι:

“Ενημερώνουμε ότι η απουσία ήχου στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οφείλεται σε χθεσινό αίτημα του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, το οποίο κι έγινε αποδεκτό”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλ. Τσίπρας: «Ένα μήνυμα για σας» – Ξεκίνησε η λειτουργία του «Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα»

Φρίκη στη Χαλκιδική: 90χρονος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε 11χρονο κορίτσι

Τσίπρας και Ανδρουλάκης «τα έλεγαν» για αρκετή ώρα στη Χιλλ

Ανασχηματισμός: Τα ονόματα της νέας κυβέρνησης

Βόρεια Μακεδονία: Επιμένει η «ψεκασμένη» φιλορώσα Σιλιάνοφσκα – «Δεν θα προκαλέσει προβλήματα» η μη χρήση του συνταγματικού ονόματος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...