Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι “σφαίρες” στον Κοτζιά, η οργή Μαξίμου και οι άλλες απειλητικές επιστολές

Οι “σφαίρες” στον Κοτζιά, η οργή Μαξίμου και οι άλλες απειλητικές επιστολές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες πληροφορίες για την απειλητική επιστολή που εστάλη στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχουν κι άλλες επιστολές που έχουν σταλεί σε άλλα υπουργεία.

«Γίνονται ενέργειες προκειμένου να αποκαλυφθεί αυτός ο οποίος έστειλε την επιστολή και γιατί αυτή είναι η ώρα που πρέπει να καταδικαστούν ακραίες ενέργειες, ενέργειες ανθρώπων της ακροδεξιάς και ενέργειες ανθρώπων που προσπαθούν να προβοκάρουν και οι οποίες ενέργειες είναι αντίθετες και με το γενικότερο κλίμα που θέλουμε όλοι να επικρατήσει, αλλά πιστεύω και με την αντίληψη που έχουν οι άνθρωποι οι οποίοι θα κατέβουν» ανέφερε ο Ν. Τόσκας.

Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει ένας υπουργός ή βουλευτής απειλητικά μηνύματα, είπε: «Υπάρχουν επιστολές που γράφουν ότι κοινοποιούνται και σε άλλα υπουργεία και θα δούμε τι γίνεται».

Τρεις επιστολές, δύο στο υπουργείο Εξωτερικών και στην κατοικία του Νίκου Κοτζιά, και μία που απευθύνεται προς τους 300 βουλευτές, έχουν σταλεί, σύμφωνα με το anatropinews.gr, με τις οποίες απευθύνονται ευθείες απειλές κατά της ζωής του υπουργού Εξωτερικών για το θέμα της Μακεδονίας, όπως και κατά όσων βουλευτών αντιτίθενται στα συλλαλητήρια και τάσσονται υπέρ της σύνθετης ονομασίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχαν προηγηθεί και δύο τηλεφωνήματα στο σπίτι του κ. Κοτζιά με το ίδιο απειλητικό περιεχόμενο.

Η ΕΛ.ΑΣ, υπό την καθοδήγηση του υπουργού Νίκου Τόσκα, κινητοποιήθηκε αμέσως και ανώτερες πηγές του υπουργείου δηλώνουν πως έχουν ήδη εντοπίσει τον κάτοχο του ενός εκ των δύο τηλεφώνων μέσω των οποίων έγινε η κλήση.

Τι δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς

Στην απειλητική επιστολή που δέχθηκε αναφέρθηκε μέσω του twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Όπως τονίζει: «Επί χρόνια συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια με συκοφαντούν ώστε να με στοχοποιήσουν. Τους ενοχλεί ότι δεν με κρατά κανείς.

»Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή μου. Περιμένω ΝΔ και Ιερά Σύνοδος να τις καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά».

Μαξίμου για απειλές σε Κοτζιά: Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι αγκαλιάζουν την ακροδεξιά

Σκληρή ανακοίνωση για τη σιωπή της ΝΔ στις απειλές για «σφαίρες στους προδότες» ενόψει του συλλαλητηρίου εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, με το γραφείο του Πρωθυπουργού να θέτει ευθέως τη ΝΔ προ των ευθυνών της.

«Μετά τις «σφαίρες για τους προδότες» που υποσχόταν η επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος σε κάλεσμά της για το συλλαλητήριο της Κυριακής, σήμερα οι σφαίρες έφθασαν με απειλητικές επιστολές στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Η Νέα Δημοκρατία εδώ και δύο ημέρες δεν έχει βρει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τις φασιστικές απειλές

«Όσοι αγκαλιάζουν την ακροδεξιά, χαϊδεύουν τα αυτιά των μισαλλόδοξων πατριδοκάπηλων και επιχειρούν να διχάσουν τους Έλληνες, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους» σημειώνει με νόημα το γραφείο Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το γραφείο Τύπου της ΝΔ προέβη σε δήλωση καταδίκης του Ρουβίκωνα, για τις οποίες διατάχθηκε προκαταρκτική από την Εισαγγελία, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τίποτα για το βίντεο που είχε δει το φως της δημοσιότητας και στο οποίο η πρόεδρος του «Ελλήνων Πολιτεία», Λίνα Παυλίδου, καλεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής και αναφέρει: «Πάμε να τους … μία σφαίρα για τον εχθρό, δύο για τους προδότες, αν χρειαστεί και τρεις…».

Καταδίκασε και η ΝΔ

Σε δήλωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος της ΝΔ μετά την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου τόνισε πως «εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο ότι η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται», προσθέτοντας πως προφανώς αυτό ισχύει και για τις απειλές εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών.

«Κατά τα λοιπά, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...