Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης Πρόεδρος, ο Σαμαράς αρχηγός – Πώς “έδεσαν” τον Κυριάκο

Ο Μητσοτάκης Πρόεδρος, ο Σαμαράς αρχηγός – Πώς “έδεσαν” τον Κυριάκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε αναζήτηση γραμμής και ισορροπιών με τα νέα δεδομένα του συλλαλητηρίου που έβγαλαν μεγάλο κερδισμένο τον Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται η ΝΔ την επομένη της συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πλέον βρίσκεται και επίσημα στην αρχηγία του κόμματος υπό επιτροπεία, έχοντας πέσει μέσα στην παγίδα που ο ίδιος επέλεξε, ακολουθώντας τη γραμμή Σαμαρά – ΛΑ.Ο.Σ στο θέμα του ονοματολογικού.

Αφού υποχώρησε από την πάγια γραμμή της ΝΔ για σύνθετη ονομασία erga omnes στη γραμμή της ασάφειας προκειμένου να “αγκαλιάσει” το πλήθος που θα έσπευδε στο συλλαλητήριο, το μόνο που επί της ουσίας έμεινε στον κ. Μητσοτάκη είναι η επανάληψη της ιστορίας ως φάρσα, η ακροδεξιά στροφή του, ο κ. Σαμαράς να νοιώθει δικαιωμένος στέλνοντας μήνυμα στην ηγεσία της ΝΔ και το δάκρυ του στα “αυθόρμητα” ξεσπάσματα παρευρισκόμενων στην είσοδο της Μεγάλης Βρετάνιας “Ελλάς, Ελλάς Αντώνης Σαμαράς”.

Διόλου τυχαία δεν είναι η χθεσινή αποστροφή κορυφαίου στελέχους της συντηρητικής παράταξης ότι “ο Σαμαράς ρίχνει και δεύτερο Μητσοτάκη”, τονίζοντας πως “σήμερα νικητής στο εσωτερικό της ΝΔ είναι ο Σαμαράς” καθώς και το γεγονός ότι τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει πάνω στο νέο “πονοκέφαλο” του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και χρονικά, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αυτός που τοποθετήθηκε πρώτος για το συλλαλητήριο, πριν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, “καπελώνοντάς” το πλήρως και στέλνοντας μήνυμα στον δεύτερο πως το εσωκομματικό του imperium παραμένει σε πλήρη ισχύ.

O ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός εξάλλου δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του, πραγματοποιώντας σήμερα νέα εμφάνιση, αυτή τη φορά στο πλευρό του Άδωνι Γεωργιάδη για την κοπή της πίτας του, όπου αναμένεται με ενδιαφέρον εάν θα προχωρήσει σε νέο μήνυμα…

Το ξεκάθαρο μήνυμα στην ηγεσία της ΝΔ έσπευσε εξάλλου να στείλει και ο ίδιος ο Αντιπρόεδρός της, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος χωρίς καμία αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ευθέως λόγο για “δικαίωση σήμερα για έναν μεγάλο πολιτικό”, πλέκοντας το εγκώμιο του “ηγέτη” της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα για να μην δοθούν άλλες ερμηνείες πέραν της καθοριστικής επανόδου του Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική σκηνή, ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέβασε στο twitter το δημοσίευμα του Usay με τίτλο : «Νέα εμφάνιση Σαμαρά με πολλά μηνύματα- Πού θα βρίσκεται αύριο».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται: «Μετά την σημερινή του παρουσία στο συλλαλητήριο της Αθήνας όπου ο κόσμος τον χειροκρότησε, ο κ. Σαμαράς, αύριο, αναμένεται να κάνει νέα εμφάνιση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του usay.gr, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι εκτιμούν ότι η παρουσία του στην κοπή της πίτας του κ. Γεωργιάδη, αφήνει πολλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.»

Στο αφήγημα της Σαμαρικής δεξιάς, που αντεπιτίθεται μέσω του συλλαλητηρίου, είναι και ο αριθμός των συγκεντρωμένων αφού μέσα από αυτό θέλουν να καπηλευτούν το πατριωτικό συναίσθημα όσων βρέθηκαν στην πλατεία προς ιδίον πολιτικό όφελος.

Η Σαμαρική δεξιά με τις πλάτες που της παρείχε ο Κ.Μητσοτάκης ήθελε το συλλαλητήριο να γίνει θρυαλίδα πολιτικών εξελίξεων. Αυτό που μάλλον κατάφερε είναι να πυροδοτήσει εξελίξεις στα εσωκομματικά της ΝΔ όπου ήδη μοιάζει καζάνι που βράζει.

Την ίδια ώρα και ενώ το σαμαρικό στρατόπεδο απεργάζεται την πλήρη υποταγή της ηγεσίας στις πολιτικές επιλογές του πρώην πρωθυπουργού, από τη μεριά της η Ντόρα Μπακογιάννη που ήταν από τους βουλευτές που δεν έδωσαν το παρών στο χτεσινό συλλαλητήριο προχώρησε σε νέο χτύπημα με συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα (RealNews) λέγοντας ότι θα ήταν αποδεκτή από τη ΝΔ μια συμφωνία για σύνθετη ονομασία αν αντιμετωπίζονταν τα θέματα του αλυτρωτισμού της ΠΓΔΜ αν και εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το διασφαλίσει η κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ο Σαμαράς που αποδέχθηκε 6 φορές τον όρο «Μακεδονία» στο συλλαλητήριο (βίντεο)

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...