Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης τη θέση “καμία χρήση του όρου Μακεδονία”;

Τζανακόπουλος: Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης τη θέση “καμία χρήση του όρου Μακεδονία”;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρέσινγκ για να πάρει σαφή θέση η ΝΔ για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό συνεχίζει η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, μία ημέρα μετά το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό, να καλεί τον κ. Μητσοτάκη εάν συμμερίζεται τη θέση των διαδηλωτών πως δεν πρέπει να γίνει καμία χρήση του όρου “Μακεδονία”.

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει τη θέση του για τη διαπραγμάτευση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

“Το σύνθημα του χθεσινού συλλαλητηρίου, δηλαδή καμία χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της γείτονος, είναι μια θέση που μπορεί να υιοθετήσει η ελληνική εξωτερική πολιτική; Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί αυτή τη θέση;” ρώτησε ευθέως ο πορτ παρόλ του Μεγάρου Μαξίμου.

“Πρέπει λοιπόν να συζητήσουμε με νηφαλιότητα για τη διπλωματική πορεία του ζητήματος τα τελευταία χρονια και για τα πραγματικά ζητήματα και την πραγματική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα” πρόσθεσε.

Η στάση της κυβέρνησης, επεσήμανε, δεν έχει τίποτε διαφορετικό από τη στάση των κυβερνήσεων τα τελευταία δέκα χρόνια. Έθεσε δε, το ερώτημα αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαγράφει όσα ειπώθηκαν από το 2007 και μετά.

Διερωτήθηκε μάλιστα, αν το σύνθημα του συλλαλητηρίου, καμία χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονές μας, είναι μια θέση που μπορεί και πρέπει να υιοθετηθεί από την ελληνική εξωτερική πολιτική. «Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «από εκεί και πέρα ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του».

Ερωτηθείς για τη μαζικότητα του συλλαλητηρίου, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως “μια κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνει υπόψιν της τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Όμως θα πρέπει πάντοτε να θυμόμαστε ότι η πολιτική αντιπαράθεση και η διαφωνία είναι πυρηνικό στοιχείο των δημοκρατιών. Μόνο ολοκληρωτικά καθεστώτα φαντασιώνονται έναν ενωμένο λάο σε μία και μόνη άποψη. Πρέπει επομένως και όλα τα κόμματα να πάρουν θέση. Από τη δική μας πλευρά έχουμε πει ότι στοχεύουμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Μιλάμε για μια δεσμευτική διεθνή συνθήκη και θα περιγράφει τα συγκεκριμένα βήματα που θα οδηγήσουν στην επίλυση της διαφοράς”.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...