Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αδειάζει Μητσοτάκη – Σαμαρά ο Λυκουρέντζος: Τι λέει για το σκάνδαλο Novartis

Αδειάζει Μητσοτάκη – Σαμαρά ο Λυκουρέντζος: Τι λέει για το σκάνδαλο Novartis
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Mια άλλη οπτική του σκανδάλου Novartis έδωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, το όνομα του οποίου αναφέρεται στη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή. Το στέλεχος της Ν.Δ. εξέφρασε την εκτίμηση ότι πίσω από την εμπλοκή του ονόματός του υπάρχει σκοπιμότητα και δόλος, τα οποία όμως δεν προέρχονται από πολιτικά πρόσωπα.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε πως στα χρόνια της υπουργίας του συγκρούστηκε με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, που τότε ήταν πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας και πρόεδρος του ΣΦΕ, και ζήτησε αύξηση της δαπάνης για το φάρμακο κατά 460 εκατ. ευρώ, πράγμα αδύνατο διότι υπήρχε περιορισμός για φαρμακευτική δαπάνη 2,2 δισ.

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο Ανδρέας Λυκουρέντος είπε ότι τα πρόσωπα που τον κατηγορούν μπορεί να είναι και από την ίδια την εταιρεία ή ανταγωνιστές της.

Αρνήθηκε στοιχεία της δικογραφίας σύμφωνα με τα οποία είχε πολλές επαφές με τον Κων/νο Φρουζή πέραν των τυπικών και καθιερωμένων και δήλωσε ότι θα επιτρέψει τον έλεγχο των τηλεφώνων του, κινητών και σταθερών, του υπουργείου και του πολιτικού του γραφείου ώστε να ελεγχθούν.

«Σύμφωνα με τον προστατευόμενο μάρτυρα η συναλλαγή έγινε μέσω τηλεφώνου, μέσω sms που αντάλλαξα με τον Φρουζή. Είπα να ανοιχτούν όλα τα κινητά και τα προσωπικά μου σταθερά», είπε.

«Αν είχα την παραμικρή ένοχη θα είχα κρυφτεί», τόνισε.

Μάλιστα απέδωσε την εμπλοκή του ονόματός του στον σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών που την περίοδο που ήταν υπουργός διαγκωνίζονταν για την πληρωμή των 3,5 δισ. ληξιπρόθεσμων οφειλών για τα φάρμακα, στον οποίο ήταν αδύνατη οποιαδήποτε παρέμβαση από οποιονδήποτε υπουργό.

Υποστήριξε δε ότι υπήρξαν προσπάθειες από διάφορους κερδοσκόπους να πετύχουν πράγματα στο υπουργείο, αλλά αποκρούστηκαν τόσο από τον ίδιο όσο και από τους στενούς συνεργάτες του, στους οποίους όπως είπε έχει τυφλή εμπιστοσύνη.

Όταν ρωτήθηκε για το αν πρέπει να υπάρχουν προστατευόμενοι μάρτυρες, είπε ότι φυσικά πρέπει να υπάρχουν, αρκεί να καταθέτουν πράγματα που είναι αληθή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...