Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βγήκαν τα μαχαίρια: Οι καραμανλικοί ζητούν “χωρίς χάσιμο χρόνου” παραίτηση Γεωργιάδη

Βγήκαν τα μαχαίρια: Οι καραμανλικοί ζητούν “χωρίς χάσιμο χρόνου” παραίτηση Γεωργιάδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Σύννεφα” πάνω από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είναι ο μόνος από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis που έχει θεσμικό ρόλο στο κόμμα του, φαίνεται πως μαζεύονται, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες όλο και αυξάνονται οι φωνές που κάνουν λόγο για ανάγκη παραίτησής του από την Αντιπροεδρία του κόμματος της ΝΔ.

Μετά την ευθεία ερώτηση που του απηύθυνε χθες η Σία Κοσιώνη στο δελτίο του ΣΚΑΙ για το κατά πόσο πρέπει να παραιτηθεί, κίνηση η οποία εκλήφθηκε κατά πολλούς ως… τροχιοδεικτική λόγω της συγγενικής σχέσης που έχει η δημοσιογράφος με τη Ντόρα Μπακογιάννη, σήμερα ο “καραμανλικός” Γιώργος Βλάχος ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε live στην ΕΡΤ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την “καρατόμηση” του Άδωνι Γεωργιάδη από Αντιπρόεδρο του κόμματος.

Σε ερώτηση του Κώστα Λασκαράτου για το κατά πόσο δυσκολεύει τη ΝΔ το γεγονός καθώς βάλλεται στην ουσία η ηγεσία της και εάν “θα ήταν σκόπιμο να γίνει παύση σε αυτά τα ανώτερα καθήκοντα” ο Γιώργος Βλάχος υπενθύμισε ότι “στην περίπτωση Βατοπεδίου όσων τα ονόματα εμπλέκονταν χωρίς να φύγουν από τη ΝΔ, χωρίς να φύγουν από βουλευτές, έμειναν εκτός καθηκόντων”, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι εκλεγμένος αλλά δοτός.

“Είναι ένα θέμα που θα το αξιολογήσει ο πρόεδρος του κόμματος. Γιατί ως γνωστόν οι αντιπρόεδροι είναι επιλογή των προέδρων και δεν εκλέγονται, δεν είναι εκλεγμένοι. Ο πρόεδρος μπορεί να κρίνει καλύτερα. Ο πρόεδρος έχει όλα τα στοιχεία και μπορεί να κρίνει καλύτερα από μένα” κατέληξε ο κ. Βλάχος, στέλνοντας εμμέσως πλην σαφώς μήνυμα στον Πρόεδρο της ΝΔ να αναλάβει δράση…

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε χθες και ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Άδωνι Γεωργιάδη στην ΕΡΤ και τον Πάνο Χαρίτο, χωρίς να κατονομάζει τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά “φωτογραφίζοντάς τον”, ζήτησε “κάποιος να του τραβήξει το αυτί” χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα “τσίρκολο” και “δοτό” και τονίζοντας ότι “ρίχνουν αναπόφευκτα τη σκιά τους στον θεσμό που εκπροσωπει”, θέτοντας ουσιαστικά θέμα καρατόμησής του από τη θέση του Αντιπροέδρου.

“Ο καθένας έχει το δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίζεται και να αυτοπροσδιορίζεται με τη συμπεριφορά του. Ακόμη κι αν γίνεται “τσίρκολο”, όπως λέγανε οι παλιότεροι. Αυτά όσο είναι μονάδα κι εκπροσωπεί τον εαυτό του. Οχι όμως όταν έχει θεσμικό ρόλο — και μάλιστα δοτό. Τότε όσα λέει κι όσα κάνει ρίχνουν αναπόφευκτα τη σκιά τους στον θεσμό που εκπροσωπει. Αυτό είναι σπαράδεκτο κι ασυγχώρητο — ειδικά οταν η διαδρομή του στον χώρο που λέει ότι θέλει να ανήκει είναι σύντομη κι σμιφισβητήσιμη. Κάποιος πρέπει να του τραβήξει το αυτί. Τουλάχιστον. Χωρις χασιμο χρόνου” σημείωσε ο κ. Αντώναρος.

Διαβάστε εδώ όλο το παρασκήνιο από το στρατόπεδο Σαμαρά για το σκάνδαλο Novartis

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...