Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζαχαριάδης για Novartis: Μεγάλο τμήμα της ΝΔ βρίσκεται σε πανικό

Ζαχαριάδης για Novartis: Μεγάλο τμήμα της ΝΔ βρίσκεται σε πανικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Ένα μεγάλο τμήμα της Νέας Δημοκρατίας -και στην ηγεσία της- βρίσκεται σε πανικό κι αντί να ζητήσει από τη Δικαιοσύνη την πλήρη διαλεύκανση αυτού του σκανδάλου προσπαθεί να πει με δήθεν πολιτικά ή επικοινωνιακά τεχνάσματα ότι τους την έχουμε στημένη” είπε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας για την υπόθεση Novartis στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία περί “πολωνοποίησης” της πολιτικής ζωής, ο κ. Ζαχαριάδης είπε: “Η Νέα Δημοκρατία τον τελευταίο 1-1,5 χρόνο επιχειρεί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να πει ότι κάνουμε τη χώρα Τουρκία, Πολωνία, Βόρεια Κορέα. Υπογράμμισε την ανάγκη να αφεθούν οι δικαστικοί λειτουργοί “να κάνουν με σοβαρότητα τη δουλειά τους”.

Σημείωσε ότι οι κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης “δεν έχουν καμιά σοβαρότητα” και πρόσθεσε: “Μα δεν καταλαβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία ότι το σκάνδαλο Novartis, είτε εμπλέκονται είτε δεν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, είναι ένα διεθνές σκάνδαλο παρέμβασης της Novartis στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα κονδύλια υγείας τα κράτη;”.

Στα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση περί προσπάθειας αποπρονατολισμού της κοινής γνώμης από τα συλλαλητήρια για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι “η υπόθεση ήρθε από τη Δικαιοσύνη στο κοινοβούλιο, επειδή η έρευνα προσέκρουσε σε πολιτικά πρόσωπα και βάσει τη δικονομία μας προβλέπεται αυτή η κατάσταση” και σημείωσε: “Δεν πήρε κανείς τηλέφωνο και είπε: στείλτε το επειδή έχουμε ένα ζόρι ή έχουμε μια χαρά. Αυτά είναι ανοησίες”.

Για την άρση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων στην υπόθεση Novartis που ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε πως “το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων δεν είναι κάτι που ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάτι που ισχύει σε όλο τον δυτικό νομικό πολιτισμό, είναι ο τρόπος με τον οποίο ψάχνονται τα σκάνδαλα διεθνώς και είναι μέρος του νομικού μας πολιτισμού όχι απ’ αυτή την κυβέρνηση, αλλά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις”.

Ερωτηθείς εάν το καλοκαίρι του 2018 η χώρα βγαίνει και από τα μνημόνια και από την κρίση, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είπε: “Δεν αφήνουμε πίσω την κρίση (σσ: για να γίνει αυτό) χρειαζόμαστε και άλλα πολλά και σημαντικά βήματα”.

Εξήγησε, ωστόσο, ότι “είναι βασική προϋπόθεση για να βγει η οικονομία και η κοινωνία από την κρίση να βγει από το μνημόνιο γιατί το μνημόνιο την πίεσε και πολλές φορές τη στραγγάλισε”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...