ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για μήνυση Σαμαρά: Να πρυτανεύσει η ψυχραιμία

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για μήνυση Σαμαρά: Να πρυτανεύσει η ψυχραιμία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Είναι αναγκαίο να πρυτανεύσουν η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα επαναναλαμβάνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), αναφορικά με την υπόθεση της Novartis.

Αναλυτικά, η ΕΔΕ αναφέρει ότι σε πρόσφατη ανακοίνωση είχε επισημάνει τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη Δικαιοσύνη η όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης, κάτι που επιβεβαιώθηκε με την κατάθεση μήνυσης κατά των εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν την επίμαχη υπόθεση.

Επίσης, στην ανακοίνωσή της, η ΕΔΕ σημειώνει ότι «αρμόδιες για την αξιολόγηση και κρίση σε κάθε υπόθεση είναι οι κατά περίπτωση επιλαμβανόμενες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές». Όπως υπογραμμίζει, «είναι αναγκαίο να πρυτανεύσει η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα ως προϋποθέσεις αναγκαίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Με την από 12 Φεβρουαρίου 2018 ανακοίνωση, η Ένωση επισήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη Δικαιοσύνη η όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η κατάθεση μηνύσεων κατά εισαγγελικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση της Novartis επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας.

Οι δικαστές και εισαγγελείς λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας που ορίζει το Σύνταγμα.

Εντός του πλαισίου αυτού προβλέπεται ο έλεγχος από τα θεσμικά όργανα για κάθε πράξη ή παράλειψη. Μόνες αρμόδιες για την αξιολόγηση και κρίση σε κάθε υπόθεση είναι οι κατά περίπτωση επιλαμβανόμενες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές. Ανεξάρτητα από τη βασιμότητα ή μη των καταγγελιών για τις οποίες δεν μπορούμε ούτε δικαιούμαστε να έχουμε οποιαδήποτε θέση, επισημαίνουμε και πάλι ότι είναι αναγκαίο να πρυτανεύσει η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα ως προϋποθέσεις αναγκαίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΔΣΑ: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η υπόθεση των υποκλοπών – Καταπέλτης κατά Τζαβέλλα

Υποκλοπές: Νέες σφοδρές αντιδράσεις για τoν Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κων. Τζαβέλλα

Υποκλοπές: Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά παραίτηση Τζαβέλλα από τον Άρειο Πάγο

Σκληρή δήλωση Φαραντούρη για υποκλοπές: «Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Τζαβέλλας (…) αυτή τη στιγμή προσφέρει την καλύτερη υπηρεσία σε αυτούς που τον διόρισαν»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης διαβρώνει τους θεσμούς για να μείνει στην εξουσία – Εξεταστική για τις υποκλοπές θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...