ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Μητσοτάκης για τις τουρκικές προκλήσεις και το Σκοπιανό

Τι είπε ο Μητσοτάκης για τις τουρκικές προκλήσεις και το Σκοπιανό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου (Munich Security Conference), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη για τα εθνικά θέματα στον δημοσιογράφο του Politico, Matthew Karnitschnig.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, σχολίασε πως: «Θα πρέπει να υπάρξει λύση-πακέτο. Όλα τα ζητήματα θα πρέπει να λυθούν ταυτόχρονα. Δεν είναι μόνο το όνομα, είναι ο αλυτρωτισμός, είναι το ζήτημα της αλλαγής των σχολικών βιβλίων, και είναι εν τέλει και η συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να διασφαλίσουμε πως ό,τι συμφωνηθεί θα αποτυπώνεται στο Σύνταγμα της χώρας».

Συμπλήρωσε δε, αναφερόμενος στην πιθανότητα ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., ότι «αν δεν προτίθενται να αλλάξουν το Σύνταγμα τους τώρα, εμείς, ως κόμμα, δεν πρόκειται να μπούμε σε συζητήσεις».

“Xρειάζεται αποφασιστικότητα”

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, τόνισε: «Υπάρχει λόγος ανησυχίας. Έχει αυξηθεί σημαντικά η ένταση στην περιοχή τον τελευταίο χρόνο. Η Τουρκία αμφισβητεί ελληνικά εδάφη, κάτι που κάνει εδώ και 20 χρόνια. Αλλά το τελευταίο διάστημα, το κάνει πολύ πιο επιθετικά. Χρειάζεται να επιδείξουμε αποφασιστικότητα».

Αξίζει, τέλος, να σχολιαστεί πως ο κ. Τσίπρας ακύρωσε τη συμμετοχή του στη διάσκεψη του Μονάχου, ενώ ο κ. Καμμένος διέκοψε την επίσκεψη του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ηγετικός θρίαμβος Δένδια στο Συνέδριο της ΝΔ – Ο Νίκος Δένδιας γκρέμισε τις «Καγκελαρίες των τεχνοκρατών» και κατασυνέτριψε τους «μισθοφόρους της εξουσίας»: «Η εξουσία στις δημοκρατίες ασκείται στο όνομα του λαού»

Αλ. Τσίπρας για κόκκινα δάνεια: Κρατικά εγγυημένη ληστεία της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας

Bloomberg: Νομοσχέδιο με υπερεξουσίες στον Ερντογάν για χάραξη ΑΟΖ 200 ναυτικά μίλια σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Κ. Μητσοτάκης: Όσα είπε στο συνέδριο της ΝΔ – Παραδοχή για ακρίβεια

Η Αλβανία αποτελεί τη νεότερη απειλή ναρκοκράτους παγκοσμίως

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...