Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Στο Βατερλώ της ΝΔ για τη Novartis ο Μητσοτάκης είναι Ναπολέοντας ή κομπάρσος του Σαμαρά;”

“Στο Βατερλώ της ΝΔ για τη Novartis ο Μητσοτάκης είναι Ναπολέοντας ή κομπάρσος του Σαμαρά;”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ιδιαίτερα σκωπτικό τρόπο απαντά στα όσα είπε η Μαρία Σπυράκη το Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο της χθεσινής συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στη Βουλή, εγκαλώντας τον Πρόεδρο της ΝΔ πως “το μόνο που μένει να διευκρινιστεί μετά το Βατερλώ της ΝΔ, είναι αν στο ρόλο του Ναπολέοντα παραμένει ο κ. Μητσοτάκης ή είναι απλά ο κομπάρσος του κ. Σαμαρά“.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σημειώνουν πως “ο μόνο Βατερλώ χθες ήταν η στάση της ΝΔ που ενώ έλεγε «όλα στο φως» για το σκάνδαλο Novartis, τελικά δεν τόλμησε να ψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, επιβεβαιώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης φοβάται ακόμα και τους βουλευτές του”.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές στηλιτεύουν το γεγονός ότι η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έσπευσε να κάνει briefing των πολιτικών συντακτών λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή, τονίζοντας πως η κίνηση αυτή “αποδεικνύει ποιος είναι ο πραγματικά χαμένος” από τη χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η κα Σπυράκη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τόνιζε πως “η χθεσινή συζήτηση εξελίχθηκε σε Βατερλώ για την κυβερνητική πλειοψηφία» και πρόσθεσε: «οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι και η επιχείρηση ποινικής δίωξης των αντιπάλων είναι προφανές ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από πολιτική δίωξη. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην κλείσει άρον άρον την προκαταρκτική επιτροπή, όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας. Για τη ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτος όρος ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής να εξεταστούν κατ΄ αντιπαράσταση οι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία έχουν παραπεμφθεί».

Τα ξημερώματα, λίγο πριν την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, κυβερνητικός αξιωματούχος σχολίαζε πως «η ανάληψη πολιτικής ευθύνης για το – ομολογημένο πλέον – σκάνδαλο Novartis, ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει ο κ. Μητσοτάκης».

Όπως αναφέρει μάλιστα, χαρακτηριστικά, αντί αυτού, ο πρόεδρος της ΝΔ «έμεινε να ακούγεται ως παράφωνη ηχώ του παραληρούντος κ. Σαμαρά. Όσο για τις τυχόν ποινικές ευθύνες, για τις οποίες έσπευσε η ΝΔ να κάνει λόγο για «παραδοχή σαθρού υποβάθρου», την συμβουλεύουμε να μην προτρέχει» συμπλήρωνε.

Καταλήγοντας στο σχόλιο του υπογραμμίζει πως «όσο πιο πολλή φόρα παίρνει, τόσο πιο σφοδρή θα είναι η πρόσκρουση όταν η Προανακριτική επιτελέσει το έργο της. Και τότε ίσως να μην αρκεί για τη ΝΔ η ετεροχρονισμένη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για υψηλές αμοιβές των εργαζομένων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...