Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έφοδος εισαγγελέων στη Novartis : Nέα λίστα με γιατρούς – Νέες μαρτυρίες προ των πυλών

Έφοδος εισαγγελέων στη Novartis : Nέα λίστα με γιατρούς – Νέες μαρτυρίες προ των πυλών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα στοιχεία από την εισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη από τους εισαγγελείς διαφθοράς διευρύνουν ακόμη περισσότερο τον κύκλο των προσώπων τα οποία φέρονται να δωροδοκήθηκαν από τη Novartis για την κυριαρχία της στην ελληνική φαρμακευτική αγορά.

Το «πάρτι» της διαφθοράς, όπως δείχνει η έρευνα, προκάλεσε στο ελληνικό δημόσιο από τις ανατιμήσεις της Novartis στα νοσοκομειακά φάρμακα, ζημία πολλαπλάσια από την αρχική εκτίμηση των 3 δισ. που υπολογίζεται μέχρι στιγμής να βαραίνει μόνο τον ΕΟΠΥΥ.

Από έγγραφα που κατασχέθηκαν στα γραφεία της Novartis, προκύπτουν δωροδοκίες γιατρών ή άλλων προσώπων ακόμη και μετά τον Αύγουστο του 2016, ενώ δηλαδή είχε ξεκινήσει η έρευνα του FBI. Ανάμεσα στα έγγραφα αυτά περιλαμβάνεται και νέα λίστα με περίπου 300 γιατρούς του δημοσίου και ιδιώτες οι οποίοι φέρεται να έβαλαν στην τσέπη από 1000-5000 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017.

Η νέα λίστα έρχεται να προστεθεί στους τουλάχιστον 4000 γιατρούς που εντοπίστηκαν να έχουν λάβει «δώρα» από τη φαρμακοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να συνταγογραφούν προϊόντα της εταιρείας.

Νέος κύκλος καταθέσεων

Παράλληλα, οι εισαγγελείς Διαφθοράς ξεκινούν νέο κύκλο καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων σχετικά με τις πτυχές της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ένας από τους τρεις μάρτυρες υπό προστασία φέρεται να έχει ήδη δώσει νέα κατάθεση και να έχει προσκομίσει επιπλέον στοιχεία που αναμένεται να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική έρευνα έχει επικεντρωθεί στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εισαγγελία έχει υποβάλει δεκάδες αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς την Ελβετία και την Κύπρο, αναζητώντας στοιχεία όχι μόνο για τους εταιρικούς λογαριασμούς, αποκαλούμενους «τροφοδότες», της Novartis, αλλά και για αρκετές εταιρείες που εμπλέκονται και πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκαν ως «οχήματα» για «ξέπλυμα» ποσών που προορίζονταν για δωροδοκίες.

Επίσης, έχουν υποβληθεί αιτήματα και για μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα, τα οποία είχαν ρόλο στην όλη υπόθεση. Οι εισαγγελείς διασταυρώνουν και αξιολογούν, επίσης, πληροφορίες που προέρχονται από τη δικογραφία για το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και από την έρευνα για τα λεγόμενα «Panama papers» και άλλες λίστες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άδωνι όλα καλά; Δημοφιλή φάρμακα εξαφανίστηκαν από τα ράφια των φαρμακείων – Ελλείψεις σε αναλγητικά και παιδικές αντιβιώσεις

LONARID-N

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα του ευρέως χρησιμοποιούμενου αναλγητικού φαρμάκου LONARID-N

Αυστρία: «Χρυσή» κληρονόμος χαρίζει 25 εκατ. ευρώ

Ιορδανία και Γαλλία έριξαν με αλεξίπτωτα ιατρικές προμήθειες στη νότια Λωρίδα της Γάζας

Η Chiesi Hellas φέρνει στο προσκήνιο τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Υγεία και τα οφέλη της βιώσιμης ανάπτυξης στη διαχείριση της Κλιματικής Κρίσης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...