Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοτζιάς: Η ΝΔ διασπείρει «fake news» – Με κατηγορούν για μια συμφωνία με την Αλβανία που δεν έχει τελειώσει και δεν έχουν δει

Κοτζιάς: Η ΝΔ διασπείρει «fake news» – Με κατηγορούν για μια συμφωνία με την Αλβανία που δεν έχει τελειώσει και δεν έχουν δει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για διασπορά «fake news» (ψευδών ειδήσεων) γύρω από τα εθνικά θέματα κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Καλεσμένος το Σάββατο το πρωί στην εκπομπή «Πολιτικά Παραλειπόμενα» του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο Νίκος Κοτζιάς έκρινε ότι διανύουμε μια περίοδο «που κάνει την εξωτερική πολιτική και πάλι ενδιαφέρουσα, αν και οι διαστρεβλώσεις και τα fake news συνοδεύουν αυτό το γεγονός», προσθέτοντας ότι «διαβάζω για κάποια ανύπαρκτα γεγονότα, για τα οποία κατηγορούμαι…».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, ο Νίκος Κοτζιάς ανέφερε ότι κατηγορείται από τη Νέα Δημοκρατία «ότι έχω παραδώσει όλο το Ιόνιο στους Αλβανούς» και «για γκρίζες ζώνες (σ.σ. στο Ιόνιο) λένε οι Νεοδημοκράτες», ενώ η συμφωνία «δεν έχει τελειώσει ακόμη» και «δεν την έχουνε δει».

«Από τη μια μεριά με κατηγορούν ότι δεν είναι ενημερωμένοι για το τι γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες, από την άλλη με κατηγορούν για το περιεχόμενο αυτών των διαδικασιών. Ελπίζω να επιλέξουν κάποια στιγμή τι ακριβώς θέλουν να μου προσάψουν», σχολίασε ο Νίκος Κοτζιάς.

Εξηγώντας σε ποια φάση βρίσκεται η συμφωνία με την Αλβανία, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «…ιδιαίτερα για το θέμα των θαλασσίων ζωνών, είμαστε στη φάση όπου ο Πρόεδρος της Αλβανίας πρέπει να δώσει την εξουσιοδότηση σε μια διαπραγματευτική ομάδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας να διαπραγματευτεί μαζί μας.

»Και ενώ υπάρχει ακόμη μία θεσμική διαδικασία στην Αλβανία, ήδη κατηγορούμαι για το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας που θα διαπραγματευτούμε για τις λεπτομέρειές της μετά την άδεια του Προέδρου της Αλβανίας.

»Βέβαια έχουμε διαπραγματευθεί ήδη και όσα λέγονται για ότι έχει χαθεί είναι στη φαντασία και την ελπίδα να βρουν ένα αντικείμενο προκειμένου να κατηγορήσουν την εξωτερική πολιτική, παρά στην πραγματικότητα. Αλλά, αυτό είναι χαρακτηριστικό.

»Νομίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα από εξωτερική πολιτική και ασχολούνται με αυτήν. Είχα, ας πούμε, ένα ερώτημα από τον κύριο Κικίλια, ο οποίος με ρώτησε αν διατηρώ την επιρροή των νήσων που είναι πάνω από την Κέρκυρα στη συμφωνία με την Αλβανία.

»Και επειδή “επιρροή” δεν υπάρχει, του απάντησα ότι, όταν μου κάνει ερωτήσεις για σοβαρά θέματα και επειδή δεν είμαστε καφενείο, καλό είναι να κάνει σωστές ερωτήσεις. Υποθέτω ότι ρωτάει για την “επήρεια”.

»Δηλαδή, τι ποσοστά ΑΟΖ παίρνει μια νησίδα, μια νήσος ή βραχονησίδα. Και μάλιστα, πρέπει να σας πω ότι έχουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την Κόστα Ρίκα και τη Νικαράγουα που, στα τρία από τα τέσσερα σημεία της, διευκολύνει και επιβεβαιώνει τις θέσεις της ελληνικής Πολιτείας.

»Πρέπει να παρακολουθούμε κάθε φορά το πώς σκέφτεται το Διεθνές Δικαστήριο σε αυτά τα θέματα», ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Σύμφωνα με δημοσκόπο μετά τις Ευρωεκλογές έρχονται τα χειρότερα για την κυβέρνηση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...