Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: Η Κρήτη θα πλημμυρίσει από Κινέζους τουρίστες

Σαμαράς: Η Κρήτη θα πλημμυρίσει από Κινέζους τουρίστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Κρήτη, Λι Κετσιάνγκ,

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ στους αρχαιολογικούς χώρους στην Κρήτη και όπως τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς η Κρήτη τα επόμενα χρόνια θα πλημμυρίσει από κινέζους τουρίστες.

“Το τί σηματοδοτεί η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Κρήτη θα το δείτε σε λίγα χρόνια, όταν θα δείτε χιλιάδες τουρίστες να επισκέπτονται το νησί. Όταν ο πρωθυπουργός της Κίνας πάει κάπου, αυτό αποτελεί τεράστια είδηση και τυγχάνει μεγάλης προβολής το σημείο όπου πάει. Χιλιάδες Κινέζοι θέλουν να επισκεφθούν τον τόπο που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός τους. Τα οφέλη για την Κρήτη θα είαι πολύ μεγάλα και θα τα δείτε στο άμεσο μέλλον” – είπε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφερόμενος στη μεγάλη επένδυση του αεροδρομίου στο Καστέλλι, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο θα προχωρήσει.

“Το επενδυτικό ενδιοαφέρον είναι τεράστιο και φυσικά ενδιαφέρονται και οι εταιρείες από την Κίνα, οι μεγαλύτερες του είδους τους” – πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το cretalive δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο του Ηρακλείου, ενόψει της επίσκεψης των δύο πρωθυπουργών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για την τέλεση των εγκαινίων.

Περίπου στις 12.00 ολοκληρώθηκε η ξενάγηση των δύο πρωθυπουργών στα εκθέματα του Μουσείου, ενώ ακολούθησαν οι ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και του Λι Κετσιάνγκ, σε κλίμα πολύ φιλικό μεταξύ των δύο ηγετών.

Ο κ.Σαμαράς έκανε λόγο για συγκριτικό πλεονέκτημα της Κρήτης, καθώς αποτελεί το μοναδικό σταυροδρόμι της Μεσογείου.

Όπως είπε, ως το 2015 θα έχει αλλάξει ο πολιτιστικός χάρτης του νησιού με τα 61 έργα που εκτελούνται, ενώ έμφαση για τη δυνατότητα ανάπτυξης του τουρισμού έδωσε στη σημαντική ξενοδοχειακή υποδομή που έχει το νησί.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε πολλές αναφορές στον πολιτισμό της Κρήτης αλλά και στα κοινά σημεία του Κρητικού και του Κινεζικού πολιτισμού.

Από την πλευρά του ο Κινέζος πρωθυπουργός απηύθυνε τις ευχαριστίες του για τη συνδρομή της Ελλάδας για τον επαναπατρισμό των Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη, ενώ εξέφρασε την ευχή να συνεχιστεί η συνεργασία Ελλάδας – Κίνας, με την προώθηση μιας ολόπλευρης συνεργασίας. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες θα έρθουν στην Κρήτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κρήτη: Silver Alert για την εξαφάνιση 17χρονης από το Ηράκλειο

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης – Εξαφανίστηκε 16χρονη

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Περιοδεία Κασσελάκη στην Κρήτη: Μήνυμα ανατροπής από τον τόπο καταγωγής του – Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση

Καταγγελία γιατρών ΕΣΥ: Έβαλαν ασθενή να πληρώσει απογευματινό χειρουργείο για έκτακτο περιστατικό!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...