ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ιεμπραχέμ Μουσλέμ, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,


















































Πολιτικός σεισμός στην Τεχεράνη: Βουλευτής διάβασε στον «αέρα» άκρως απόρρητες επιστολές του Χαμενεΐ και τον «έκοψαν» άμεσα
Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»
Λίβανος: Χάσμα μεταξύ της ηγεσίας του Ισραήλ και των στρατιωτών στο μέτωπο για τους περιορισμούς εμπλοκής
Θερινό Ηλιοστάσιο: Η μεγαλύτερη ημέρα του έτους - Κορύφωση της ηλιακής ισχύος
Στο στόχαστρο το πακέτο μαμούθ των 300 δισ. δολαρίων - «Μπροστά του, η συμφωνία Ομπάμα μοιάζει με ψίχουλα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων παραχώρησε ο επικεφαλής της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του κουρδικού σοσιαλιστικού κόμματος της Συρίας PYD στην Αθήνα, Ιεμπραχέμ Μουσλέμ, για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Εφρίν.
Ο κ. Μουσλέμ τόνισε αρχικά: «Αυτό που έγινε στην Εφρίν είναι ντροπή για κάθε ελεύθερο άνθρωπο, για κάθε άνθρωπο που έχει λίγο αίσθημα ευθύνης. Μια ντροπή που δεν μπορεί να περιγραφεί».
Μίλησε για την αντίσταση με ελάχιστα μέσα, επί δύο μήνες, και την χαρακτήρισε μεγάλη νίκη, τόνισε ότι «μπήκαν τελικά οι βάρβαροι στην πόλη» και έθεσε το δίλημμα που αντιμετώπισαν οι υπερασπιστές της:
Ή να ισοπεδωθεί η πόλη και να δολοφονηθούν χιλιάδες πολίτες ή να αποχωρήσουν οι υπερασπιστές της, να σωθούν ζωές και να συνεχιστεί με άλλα μέσα η αντίσταση στους εισβολείς, αφού η μετωπική σύγκρουση είναι πλέον αδύνατη.
Έδωσε, επίσης, την πληροφορία ότι οι Κούρδοι αντάρτες κατάφεραν ήδη τα πρώτα πλήγματα σε βάρος των Τούρκων εισβολέων και των συμμάχων τους, στη νέα φάση, αυτή του ανταρτοπόλεμου, που ξεκίνησε με την είσοδο του τουρκικού στρατού στο Εφρίν.
























































