Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη ΌμικρονΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚορωνοϊός - Κορονοϊός
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαξίμου: Η ΝΔ το βάζει στα πόδια γιατί σφίγγει ο κλοιός για τη Novartis

Μαξίμου: Η ΝΔ το βάζει στα πόδια γιατί σφίγγει ο κλοιός για τη Novartis
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης από την προανακριτική επιτροπή της Novartis, σημειώνοντας πως “το βάζει στα πόδια αφού κατανοεί ότι η υπερασπιστική της γραμμή καταρρέει και ο κλοιός σφίγγει για όσους θέλει να προστατεύσει από τις συνέπειες του νόμου”.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Ότι και αν μηχανευτεί η ΝΔ και ο Πρόεδρος της κύριος Μητσοτάκης ένα είναι βέβαιο: Η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει με σεβασμό στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και να λογοδοτήσουν για την κατάχρηση εξουσίας και την διασπάθιση δημόσιου χρήματος»

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Η ΝΔ υπό το βάρος των καταιγιστικών αποκαλύψεων στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Novartis το βάζει στα πόδια από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης αφού κατανοεί ότι η υπερασπιστική της γραμμή καταρρέει και ο κλοιός σφίγγει για όσους θέλει να προστατεύσει από τις συνέπειες του νόμου.

Η προαναγγελθείσα και προμελετημένη αποχώρηση της ΝΔ και όσων την ακολούθησαν είναι άλλη μια κίνηση φτηνού αντιπερισπασμού με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων και τη συγκάλυψη του πρωτοφανούς σκανδάλου.

Η άτακτη και απροσχημάτιστη φυγή της ΝΔ από την συνταγματικά επιτασσόμενη διαδικασία της προκαταρκτικής επιτροπής έρχεται μετά την αποτυχία της να δημιουργήσει άσκοπη χρονοτριβή και καθυστερήσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ότι και αν μηχανευτεί η ΝΔ και ο Πρόεδρος της κύριος Μητσοτάκης ένα είναι βέβαιο: Η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει με σεβασμό στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και να λογοδοτήσουν για την κατάχρηση εξουσίας και την διασπάθιση δημόσιου χρήματος».

Τορπιλίζουν την Προανακριτική με αποχώηρηση

Νωρίτερα υπενθυμίζεται ότι Διέκοψε την συμμετοχή της στην Προκαταρκτική Επιτροπή για το σκάνδαλο της Novartis η ΝΔ και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι πρέπει να κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην Επιτροπή και να μην σταλεί η δικογραφία στην Δικαιοσύνη για να συνεχίσει την έρευνά της, με την πλευρά των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κάνει λόγο για «προφανώς προσχηματική» αποχώρηση που επιβεβαιώνει την «εκδοχή της απροθυμίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Για την αποχώρηση των κομμάτων από την Προανακριτική Επιτροπή ο Νίκος Παρασκευόπουλος, από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «προς το παρόν συνεχίζει τη διερεύνηση του κρίσιμου και προαπαιτούμενου θέματος της αρμοδιότητας της ίδιας της Βουλής ή των δικαστηρίων, με βάση τους όρους το άρθρου 86 του Συντάγματος, ώστε η διαλεύκανση να αποβεί δικαιοκρατική, αποτελεσματική και πλήρης».

«Ενώ η συζήτηση αυτή εκκρεμεί μέλη – βουλευτές όλων των κομμάτων δήλωσαν ότι αποχωρούν από τις εργασίες, με πρόφαση ότι αιτήματά τους για εξέταση μαρτύρων δεν έγιναν δεκτά. Η δήλωσή τους είναι προφανώς προσχηματική, αφού η συζήτηση συνεχίζεται: Η πρόωρη διεξαγωγή αποδείξεων, πριν από την κρίση της αρμοδιότητας, θα οδηγούσε σε άσκοπη χρονοτριβή και σε ακυρότητες εφόσον στη συνέχεια το όργανο (η Βουλή) κριθεί αναρμόδιο. Καθώς δεν υπάρχει καμία νομική δικαιολογία για την αποχώρηση, απομένει μόνο η εκδοχή της απροθυμίας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Πρόκειται για μια άτακτη φυγή ενώπιον της προοπτικής να φωτιστεί ένα μεγάλο σκάνδαλο που έπληξε τη χώρα κατά τα τελευταία χρόνια. Η ελληνική κοινωνία ας είναι ήσυχη ότι η Προκαταρκτική Επιτροπή, θα συνεχίσει το έργο της για την απόδοση δικαιοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικό ο κ. Παρασκευόπουλος.

Δρίτσας: Η Προκαταρκτική για Novartis θα γράψει ιστορία

«Οι αποφάσεις της Επιτροπής δεν αποτελούν μέρος ενός σχεδίου σκοπιμότητας αλλά ενός σχεδίου ευθύνης» τόνισε ο πρόεδρος της Προκαταρκτικής Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας με δημοσιογράφους μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης. «Είμαι βέβαιος ότι αυτή η Επιτροπή θα γράψει ιστορία και θα ανοίξει το δρόμο ώστε αυτό το πλέγμα που έχει καθορίσει το άρθρο 86 του Συντάγματος και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών να αποτελέσουν παρελθόν» υπογράμμισε.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η συνεδρίαση της Επιτροπής με παρόντα τα μέλη της πλειοψηφίας τα οποία αναμένεται να καλέσουν τους εννέα υπολειπόμενους μάρτυρες προκειμένου να εκφραστούν επί της αρμοδιότητας της Επιτροπής και επί της ουσίας της υπόθεσης.

«Η ελληνική κοινωνία ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την υπόθεση Novartis. Το ενδιαφέρον είναι απολύτως δικαιολογημένο. Από τη θέση του προέδρου θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι σχολαστικά η Επιτροπή έχει εξετάσει όλες τις λεπτές παραμέτρους του συνταγματικού και νομοθετικού πλαισίου και του Κανονισμού της Βουλής για να μην επαναλάβει λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν να ταλανίζεται ο δημόσιος βίος με σκανδαλολογία και σκανδαλοθηρία και στο τέλος να οδηγείται σε αδιέξοδο. Αυτή η ευθύνη ανήκει στην Επιτροπή και έως τώρα όλοι συνεισέφεραν και να είστε βέβαιοι ότι θα είναι πλούτος νομοθετικός» επεσήμανε ο Θ. Δρίτσας και πρόσθεσε: «τα κενά ή οι αντιφάσεις που σκέφτεται ο καθένας ότι μπορεί να υπάρχουν θα απαντηθούν όταν η Επιτροπή ολοκληρώσει το έργο της και καταθέσει το πόρισμά της. όλα έχουν γίνει επί τη βάση της εντολής που έχουμε από την Ολομέλεια».

«Τα υπόλοιπα τα καταλαβαίνουμε όλα» συνέχισε ο πρόεδρος της Προκαταρκτικής Επιτροπής και τόνισε πως «υπάρχει μία δομική αντινομία με 21 βουλευτές με αντιτιθέμενα πολιτικά συμφέροντα να προσπαθούν να ανταποκριθούν στην λειτουργία του εισαγγελέα που ασκεί ανακριτικά καθήκοντα. Δηλαδή να συνενώσει μία δικαστική κρίση. Αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να διατυπωθεί η κοινή σκέψη που θέλει ένα ναι ή όχι».

Επιμένει στα περί σκευωρίας ο Μάκης Βορίδης

Μιλώντας με δημοσιογράφους ο εισηγητής της ΝΔ Μάκης Βορίδης δήλωσε: «Σήμερα συνέβη το πρωτοφανές. Η μειοψηφία να ζητά να συνεχίσει τις εργασίες της η Επιτροπή με την εξέταση μαρτύρων προκειμένου να αποκαλυφθούν πλήρως όλα τα στοιχεία η δε πλειοψηφία να υπονοεί εμμέσως πλην σαφώς ότι η Επιτροπή που συγκρότησε με δική της πρωτοβουλία δεν έχει αρμοδιότητα εξέτασης και να ζητά να έρθουν τα πολιτικά πρόσωπα να τοποθετηθούν επί της αρμοδιότητας της Επιτροπής. Αυτό ολοκληρώνει τον σχεδιασμό της σκευωρίας. Με τον ίδιο τρόπο που στηρίχθηκαν σε ανώνυμους μάρτυρες και παραβίασαν κάθε δικονομική διάταξη. Με τον ίδιο τρόπο που απήγγειλαν κατηγορίες και έστησαν κάλπες για να στήσουν την Επιτροπή ευρισκόμενοι μπροστά στα αδιέξοδά τους επιμένουν στην σπίλωση των πολιτικών προσώπων και αρνούνται την εξέταση των πολιτικών προσώπων. Εμείς αρνηθήκαμε την περαιτέρω συμμετοχή μας και δηλώσαμε ότι θα επανέλθουμε αν τυχόν η επιτροπή αποφασίσει να προβεί σε ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ιδιοκτησιακή αλαζονεία Μητσοτάκη στα Rafale που αγοράσαμε όλοι μας

Σύζυγος Γεννηματά: Δεν ασχολούμαι με τα παπαγαλάκια του Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για Οικονόμου: Ερντογανοποίηση της πολιτικής ζωής

Φιλί ζωής στον Ερντογάν από τις ΗΠΑ – «Πάγωσαν» το σκάνδαλο της Halkbank

Αλ. Τσίπρας: «Η αρχή του τέλους για το καθεστώς Μητσοτάκη»

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το Φαινόμενο της Μάνδρας – Η αλήθεια που η απέκρυψε η μαύρη προπαγάνδα
Η Μάνδρα επλήγη τα ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου 2017, όταν τεράστιες ποσότητες νερού και φερτών...