Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να φάει το ψωμί της Κεντροαριστεράς

Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να φάει το ψωμί της Κεντροαριστεράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το βασικό πρόβλημα της λεγόμενης κεντροαριστεράς δεν είναι τόσο ο κ. Βενιζέλος, όσο το γεγονός ότι πάει να τους φάει το ψωμί ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού τόσο από άποψη πολιτικής και θέσεων όσο και από άποψη στελεχών, ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί σε αυτό το χώρο»,  σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News, εμμένοντας στην άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερό κόμμα.

Για το αν θα γίνουν πρόωρες εκλογές ο κ. Κουτσούμπας , είπε ότι η εξάντληση ή όχι της τετραετίας από την κυβέρνηση δε μπορεί να συνδεθεί στενά με την πρόσφατη αλλαγή του κυβερνητικού επιτελείου, αλλά θα είναι αποτέλεσμα γενικότερων εξελίξεων εντός και εκτός της χώρας. Ενώ για το αν το ΚΚΕ θέλει εκλογές άμεσα , ο γενικός γραμματέας του κόμματος είπε «Ας γίνουν και αύριο το πρωί, εάν πρόκειται να ανοίξουν το δρόμο σε μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία σε αντιμονοπωλιακή αντικαπιταλιστική κατεύθυνση και όχι απλά σε μια άλλη κυβέρνηση περίπου ίδιας κοπής στο δρόμο της ΕΕ και των μονοπωλίων. Η όποια αναμονή εν ονόματι των εκλογών, απλώς παραλύει την αναγκαία σήμερα, δράση όλων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική».

Για το αν μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει την εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση και ο Αλ. Τσίπρας απευθυνθεί και στο ΚΚΕ, τι θα πράξει το κόμμα, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε:

«Το ΚΚΕ θα δώσει το παρόν με όλες του τις δυνάμεις σε μια κυβέρνηση της εργατικής λαϊκής εξουσίας, όπου ο λαός θα είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Στόχος θα είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι η ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλίων μέσα στο λάκκο των λεόντων της ΕΕ, του ΝΑΤΟ που βάζουν σε κινδύνους το λαό μας, όλα αυτά δηλαδή που καθόλου δεν αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, για το αν το ΚΚΕ θα ψηφίσει κανέναν υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η απάντηση ήταν κάθετα αρνητική, ενώ καλώντας να σχολιάσει τις αντιρρήσεις που προβάλουν κάποιοι από την κυβέρνηση για τις απαιτήσεις της τρόικας, είπε ότι η ρητορεία , κατά της τρόικα είναι «ψευτολεονταρισμοί».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...