Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς απαντά ο Δρίτσας στις “ύβρεις” Σαμαρά, Λοβέρδου και Γεωργιάδη

Πώς απαντά ο Δρίτσας στις “ύβρεις” Σαμαρά, Λοβέρδου και Γεωργιάδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις ύβρεις και τις ειρωνείες με τις οποίες απέρριψαν την πρόσκληση της Προανακριτικής οι εμπλεκόμενοι στη δικογραφία της Novartis Αντώνης Σαμαράς, Ανδρέας Λοβέρδος και Άδωνις Γεωργιάδης αποδοκίμασε ο Θοδωρής Δρίτσας.

Με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Προανακριτικής, Θοδωρής Δρίτσας, αποδοκίμασε έντονα το ύφος και τα απαξιωτικά σχόλια με τα οποία οι κ.κ. Σαμαράς, Λοβέρδος και Γεωργιάδης απέρριψαν την πρόσκληση που τους απεύθυνε η Προανακριτική.

«Απορρίπτω τους ισχυρισμούς, τις ύβρεις και τις ειρωνείες των τριών εξ αυτών, διαμαρτυρόμενος έντονα για αυτές» είπε κατονομάζοντας τα τρία πολιτικά πρόσωπα.

Απάντησε, όμως, και στον ισχυρισμό του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, που χαρακτήρισε «γελοία» την πρόσκληση της Προανακριτικής υπογραμμίζοντας ότι σε αντίστοιχη πρόσκληση ανταποκρίθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος είχε μάλιστα ζητήσει να καταθέσει και με δική του πρωτοβουλία.

«Η Επιτροπή άκουσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εκθέτει εκτενώς ενώπιόν της τη δική του άποψη επί της νομιμότητας και επομένως επί της αρμοδιότητας. Γιατί λοιπόν η Επιτροπή δεν θα όφειλε να ακούσει και τους υπόλοιπους εννέα;» τόνισε ο κ. Δρίτσας.

Σημείωσε δε ότι οι εμπλεκόμενοι στη δικογραφία «εκλήθησαν νομίμως, όπως απαιτεί η παράγραφος 4 του άρθρου 156 του Κανονισμού της Βουλής, η οποία αναφέρει ότι καλούνται «για παροχή εξηγήσεων».

«Η κλήση είναι υποχρεωτική και δεν ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της Επιτροπής» ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Προανακριτικής.

Ο κ. Δρίτσας επαίνεσε αντίθετα τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα για την κόσμια στάση που τήρησαν απέναντι στην Προανακριτική Επιτροπή.

«Αξίζει ιδιαίτερης μνείας η κοσμιότητα με την οποίαν απάντησαν στην πρόσκλησή μας οι κ.κ Παναγιώτης Πικραμμένος, Δημήτριος Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λυκουρέτζος, Μάριος Σαλμάς, Ιωάννης Στουρνάρας και Γεώργιος Κουτρουμάνης» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Ως Πρόεδρος της Επιτροπής και με τη βεβαιότητα ότι εκπροσωπώ το σύνολο των μελών της, εκφράζω την ευαρέσκειά μου για την κοσμιότητα των διατυπώσεων του μεγαλύτερου αριθμού των αρνητικών απαντήσεων στην πρόσκληση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...