Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συμφώνησε ο Κοτζιάς με τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών

Τι συμφώνησε ο Κοτζιάς με τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πρόοδος που σημειώθηκε από τις τελευταίες συνομιλίες στην Κορυτσά, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, για την υλοποίηση αριθμού θετικών συμφωνιών όσον αφορά στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, αλλά και τα βήματα που πρόκειται να γίνουν τους επόμενους μήνες για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων σε θέματα που εκκρεμούν ήταν στο τραπέζι των συνομιλιών που είχε  ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στα Τίρανα στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Αλβανό ομόλογό Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο υπουργοί, στο πλαίσιο της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους, αλλά και σε αυτό των διευρυμένων συνομιλιών των δύο αντιπροσωπειών που ακολούθησαν σε γεύμα εργασίας, συμφώνησαν να ολοκληρώσουν εννέα συνολικά θέματα.

Θέματα που αφορούν το apostile (σφραγίδα επικύρωσης επίσημων εγγράφων), το θέμα των ελληνικών κοιμητηρίων, την αναγνώριση διπλωμάτων οδήγησης, το ζήτημα της ΑΟΖ και της οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων, την άρση του εμπόλεμου, τους εφαρμοστικούς νόμους αναφορικά με την ελληνική μειονότητα, την αλλαγή των βιβλίων, το σύμφωνο φιλίας και τέλος την επιβεβαίωση του ορισμού των χερσαίων συνόρων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στην προσπάθεια ολοκλήρωσης του Εγγράφου Στρατηγικής Συνεργασίας για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης των σχέσεων Ελλάδας- Αλβανίας.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος και ο Ν. Κοτζιάς ενημέρωσε τον κ. Μπουσάτι για την πρόσφατη επίσκεψή του στα Σκόπια.

Μετά το πέρας των συνομιλιών ο κ. Κοτζιάς αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Τιράνων με προορισμό τη Βιέννη, όπου την Παρασκευή θα έχει την τριμερή συνάντηση για το ονοματολογικό της πΓΔΜ με τον ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ και τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...