Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΑΣΟΚ: Ο “απελπισμένος” κ. Τσίπρας χρειάζεται “υποβρύχια λάσπης”

ΠΑΣΟΚ: Ο “απελπισμένος” κ. Τσίπρας χρειάζεται “υποβρύχια λάσπης”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση των υποβρυχίων αλλά και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή του το κόμμα της συγκυβέρνησης κάνει λόγο για “υποβρύχια λάσπης” και μέθοδο “εφόδου-σημειωτόν” που έχει ανακαλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ μένοντας κολλημένος στο “ανυπέρβλητο πλαφόν του”, ενώ χαρακτηρίζει “απελπιστικό και απελπισμένο” τον κ. Τσίπρα που “προσπαθεί να κρύψει την στρατηγική ήττα του στις αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές πίσω από μια ακόμη τυφλή και τεχνητή έφοδο χωρίς στόχο”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ:

Τώρα φοβούνται ότι η Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Μάρτιο και άρα θα ολοκληρωθεί και θα αποδώσει αποτελέσματα η πορεία της εξόδου από την κρίση. Δεν μπορούν να κρύψουν πια την επιθυμία τους η χώρα να βρίσκεται μέσα στο μνημόνιο, με χρέος μη βιώσιμο μόνο και μόνο για να έχουν οι ίδιοι λόγο πολιτικής ύπαρξης.

Γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι πια η εθνική μισαλλοδοξία, η υπονόμευση της διεθνούς εικόνας της χώρας. Αλλά αυτό γίνεται πια επί ματαίω. Άρχισαν άλλωστε οι σοβαρές εσωτερικές διαφωνίες και αμφισβητήσεις από όσους κατανοούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπερβεί τις αντιφάσεις του.

Μέσα σε αυτό το αδιέξοδο επανέρχονται σε ένα θέμα που τον Δεκέμβριο του 2013 τους οδήγησε σε δεινή κοινοβουλευτική ήττα. Την ώρα που στη Βουλή (μόλις τον Απρίλιο φέτος) ουσιαστικά αποδέχονται και υπερψηφίζουν αναδρομικά το νόμο 3885/2010 για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, θέλουν -λένε να συσπειρώσουν σε αυτό το θέμα βουλευτές πέραν του ΣΥΡΙΖΑ ώστε έτσι να αποτραπεί και η διαμόρφωση πλειοψηφίας 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας!

Ωραίος και λογικός συνδυασμός! Για να είσαι σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδέχεσαι τις ξεκάρφωτες συκοφαντίες και να μην ψηφίζεις για Πρόεδρο Δημοκρατίας, άρα να ευτελίζεις και τη δημοκρατία και την αλήθεια.

Αφού συνεπώς θέλουν να τορπιλίσουν τους θεσμούς και την σταθερή πορεία της χώρας χρειάζονται ‘υποβρύχια’.

Όχι όμως κανονικά, όπως το ‘Παπανικολής’, το καμάρι του Στόλου, άλλα υποβρύχια λάσπης. Στην επιφάνεια της δημόσιας αντιπαράθεσης δεν τα καταφέρνουν άλλωστε.

Στις 18 Δεκέμβριο 2013 στην ονομαστική ψηφοφορία με την οποία απορρίφθηκε πανηγυρικά η προκλητική, συκοφαντική και αβάσιμη πρότασή τους για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, είδαμε ποιοί ακολούθησαν πολιτικά το ΣΥΡΙΖΑ. Οι σύμμαχοι του των ΑΝΕΛ, οι χρυσαυγίτες και οι τυχοδιώκτες αποστάτες που περιμένουν να τους δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτια του με κριτήρια αμιγώς ‘ιδεολογικά’.

Διάλεξαν πάλι λάθος θέμα και λάθος άνθρωπο. Καθιστούν κεντρικό τους αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του, που τους πονάει γιατί είναι ο πυλώνας της σταθερότητας και επιμένουν στη μόνη περίοδο στην μακρά ιστορία των υποβρυχίων που έβαλε σε τάξη το ζήτημα με απόλυτη κοινοβουλευτική διαφάνεια.

Αν κάτι επιτέλους υπήρχε την περίοδο 2010 -2011, θα το είχαν βρει τόσο που ψάχνουν και ψάχνονται. Απλώς την πάτησαν κάνοντας λάθος επιλογή, αλλά δεν μπορούν να ξεκολλήσουν γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν πολιτικά και γιατί στο εσωτερικό τους προφανώς επικρατούν οι εκφραστές της τυφλής και εμπαθούς πολιτικής υστερίας που αιχμαλωτίζουν όλο το ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα όμως πήγαν να στήσουν ένα ψευδές σκηνικό εμπλέκοντας εισαγγελικούς λειτουργούς. Το ζήτημα αποσαφηνίστηκε άμεσα από την πλευρά της Δικαιοσύνης, αλλά η χυδαία εκμετάλλευση εκ μέρους του κ. Τσίπρα δεν σταματά γιατί παρασύρεται από τη δυναμική του θράσους της.

Υπάρχει συνεπώς σοβαρό θεσμικό ζήτημα που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να ελεγχθεί σε βάθος. Θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και θα έχουν πάλι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τη ευκαιρία να δουν την ποιότητα των επιχειρημάτων και του πολιτικού λόγου της ηγεσίας τους και των εμπίστων της που την οδηγούν από λάθος σε λάθος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...