Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημ. Τζανακόπουλος: Αναμένουμε την επιστροφή της Τουρκίας στον δρόμο της λογικής σύντομα

Δημ. Τζανακόπουλος: Αναμένουμε την επιστροφή της Τουρκίας στον δρόμο της λογικής σύντομα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την επιστροφή της Τουρκίας, σύντομα, στον δρόμο της λογικής και της σύνεσης αναμένει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο με αφορμή την κράτηση των δύο στρατιωτικών.

Σε σχέση με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και την διαφοροποίηση του προέδρου των ΑΝΕΛ σημειώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ως προς την κυβερνητική συνοχή.

«Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται και πιέζει διπλωματικά και πολιτικά για την ταχύτερη διευθέτηση του ζητήματος» και την επιστροφή τους από την Τουρκία αναφέρει σε συνέντευξή του στο Έθνος.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένει από την Τουρκία «να επιστρέψει σύντομα στον δρόμο της λογικής και της σύνεσης καθώς η στρατηγική της όξυνσης που έχει επιλέξει δεν είναι επωφελής ούτε για την ίδια την Τουρκία ούτε για την ευρύτερη περιοχή μας».

«Και νομίζω ότι αυτό αργά ή γρήγορα θα το κατανοήσουν οι γείτονες μας», προσθέτει.

Με αφορμή τη θέση του κ. Καμμένου για το ονοματολογικό για την ΠΓΔΜ, σημειώνει ότι «σε καμία περίπτωση και κατά κανέναν εύλογο τρόπο δεν μπορεί να συναχθεί από την διαφοροποίηση αυτή απώλεια της εμπιστοσύνης της βουλής προς την κυβέρνηση», επισημαίνοντας ότι «αυτό έχει εκφραστεί με τον πιο καθαρό και ευθύ τρόπο και από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ».

Τονίζει πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα ως προς την κυβερνητική συνοχή και την υλοποίηση των στόχων που από κοινού έχουν τεθεί.

Για το εάν μπορεί να συγκροτηθεί στην παρούσα Βουλή ένα ευρύτερο προοδευτικό μέτωπο 180 βουλευτών, αναφέρει ότι δεν αναιρείται η βασική διχοτόμηση μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας και πως όμως σε επιμέρους θέματα δικαιωμάτων ή εξωτερικής πολιτικής «μπορούν να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις και συγκλίσεις ώστε η πλειοψηφία να διευρυνθεί όπως εξάλλου έχει συμβεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου».

Η επόμενη ημέρα

«Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος η ελευθερία στην άσκηση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής είναι δεδομένο ότι θα διευρυνθεί», τονίζει μιλώντας για την «επόμενη μέρα».

Εξηγεί ότι η χώρα θα περάσει από τη φάση της επιτροπείας στη φάση της εποπτείας επί των στόχων, για να σημειώσει ότι «η δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αλλά και η πλήρης αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα και θα ευνοήσουν πολιτικές αναδιανομής αλλά και ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζόμενων».

«Όλα αυτά», τονίζει, «θα ενισχύσουν το κοινωνικό στίγμα της κυβέρνησης και θα εμπεδώσουν ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές της συμμαχίες».

Περικοπές συντάξεων το 2019

Ερωτηθείς για τις περικοπές συντάξεων το 2019, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει ότι «όλα εξαρτώνται από την δημοσιονομική πορεία της χώρας αλλά και από τη συνθήκη που θα δημιουργήσει η έξοδος από την επιτροπεία» και προσθέτει ότι η κυβέρνηση ήδη «έχει δώσει δείγματα γραφής και μπορεί να πείσει ότι λειτουργεί προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας με δεδομένους τους περιορισμούς που συνεπάγεται ο συσχετισμός δυνάμεων στην Ευρώπη».

Συμπληρώνει ότι η κυβέρνηση ολοκληρώνει το πρόγραμμα προσαρμογής με επιτυχία και χωρίς να έχει διαρρήξει τις συμμαχίες της με τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, για να τονίσει: «Με αυτό δεδομένο θεωρώ ότι έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ρεύμα νίκης στις εκλογές του 2019».

Αναφέρει ότι τα προτάγματα στη βάση των οποίων συγκροτήθηκε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (δηλαδή η έξοδος από την κρίση και την επιτροπεία και η θεσμική θωράκιση από τη διαφθορά και απόδοση δικαιοσύνης) «είναι απολύτως επίκαιρα και ενεργά και απαιτούν την συνέχιση της κυβερνητικής αυτής συμμαχίας που έχει την εμπιστοσύνη της ελληνικής Βουλής μέχρι και την λήξη της συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας της».

Συνταγματική αναθεώρηση

«Το ποιος είναι προοδευτικός και ποιος συντηρητικός κρίνεται στην πράξη», αναφέρει, ερωτηθείς αν η Συνταγματική Αναθεώρηση αποτελεί ευκαιρία προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ «με τα άλλα προοδευτικά κόμματα».

Προσθέτει ότι προσφέρει σίγουρα μια ευκαιρία για την διαμόρφωση ευρύτερης συναίνεσης πάνω σε ζητήματα όπως μεταξύ άλλων «η κατάργηση των απαράδεκτων προβλέψεων του άρθρου 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των Υπουργών» και πως όμως «όλα αυτά όμως θα κριθούν τελικά κατά την σχετική κοινοβουλευτική συζήτηση μετά το τέλος του προγράμματος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...