ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρήγας: Τεράστια η ευθύνη Σαμαρά για τη μη επίλυση της ονομασίας των Σκοπίων

Ρήγας: Τεράστια η ευθύνη Σαμαρά για τη μη επίλυση της ονομασίας των Σκοπίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπάρχουν εκατέρωθεν δυνατότητες για την εξεύρεση λύσης και την επίτευξη μίας ολιστικής συμφωνίας, η οποία θα δίνει το δικαίωμα και στις δύο χώρες για συνανάπτυξη προς συμφέρον και των δύο λαών» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Όπως πρόσθεσε, η αυριανή συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ στην Οχρίδα θα είναι μία καλή ευκαιρία, «προκειμένου να διαπιστώσουμε σε ποιο σημείο βρίσκονται τα πράγματα από την πλευρά της πΓΔΜ».

Ερωτηθείς σχετικά με το σενάριο η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή μία πιθανή συμφωνία ζητώντας αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ο κ. Ρήγας απάντησε: «Όταν έρθει η στιγμή θα κριθούν όλα και όλοι μέσα στη Βουλή».

«Όλα τα πολιτικά κόμματα, ακόμα και το ΚΚΕ, θα κληθούν να πάρουν έμπρακτα θέση πάνω στο ζήτημα και εκεί θα φανεί ποιοι πραγματικά έχουν μία σταθερή αντίληψη για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τα εθνικά ζητήματα» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας την επανεμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στο πολιτικό προσκήνιο, με αφορμή και το ονοματολογικό, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως «ο Αντώνης Σαμαράς φέρει την τεράστια ευθύνη για τη μη επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της πΓΔΜ.

Είναι εγκλωβισμένος σε μία εθνικιστική, ακροδεξιάς προσέγγισης αντίληψη». «Ακολουθεί τη συγκεκριμένη στρατηγική από την εποχή της ΠΟΛΑΝ και ταλαιπωρεί τη χώρα» κατέληξε ο κ. Ρήγας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην ομιλία Μητσοτάκη: Εκλογές η μόνη διέξοδος για τη χώρα

Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027

Ηγετικός θρίαμβος Δένδια στο Συνέδριο της ΝΔ – Ο Νίκος Δένδιας γκρέμισε τις «Καγκελαρίες των τεχνοκρατών» και κατασυνέτριψε τους «μισθοφόρους της εξουσίας»: «Η εξουσία στις δημοκρατίες ασκείται στο όνομα του λαού»

Ο Σωκράτης Φάμελλος διέγραψε τον Παύλο Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Τσίπρας για κόκκινα δάνεια: Κρατικά εγγυημένη ληστεία της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...