Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Φωτιά» στη ΝΔ για τη διαρροή «έξωσης» Μεϊμαράκη – Μισή διάψευση από Μητσοτάκη

«Φωτιά» στη ΝΔ για τη διαρροή «έξωσης» Μεϊμαράκη – Μισή διάψευση από Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φωτιές άναψε στην ΝΔ εκ νέου δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, σύμφωνα με το οποίο το ιστορικό στέλεχος και πρώην πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, φέρεται να είναι εκτός λίστας στις επόμενες εκλογές.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζεται «ύπουλο» από παραδοσιακά στελέχη που γνωρίζουν τους συσχετισμούς στη Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι εκτιμάται πως επιχειρεί να φέρει προ τετελεσμένου και σε δύσκολη θέση τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών και με το πρόσχημα της «ανανέωσης» επιχειρεί να «μητσοτακικοποιήσει» την παράταξη και να εξοστρακίσει κάθε ίχνος «καραμανλισμού».

Δεν είναι εξάλλοι η πρώτη φορά που από το συγκρότημα Μαρινάκη βάζουν στο στόχαστρό τους το καραμανλικό στρατόπεδο της ΝΔ, εξυπηρετώντας τους εσωκομματικούς σχεδιασμούς της ηγεσίας της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε γεύμα που είχαν οι δυο τους, την Μεγάλη Εβδομάδα σε εστιατόριο στο Κολωνάκι: «Έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου», αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσυρθεί.

«Επειδή βλέπω την αγωνία σου για την ανανέωση μπορώ αν χρειαστεί να σε διευκολύνω. Απελευθερωμένος, θα δώσω τη μάχη για την παράταξη από όποιο μετερίζι κρίνεις σκόπιμο ότι μπορώ να προσφέρω» φέρεται να συμπλήρωσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Μεϊμαράκης.

Από την πλευρά του, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να τον ρώτησε: «Αλήθεια το θέλεις;».

Αν και η εφημερίδα αναφέρει ότι δεν ελήφθη οριστική απόφαση, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη έσπευσαν να απαντήσουν στο δημοσίευμα χωρίς να προβούν σε καμία κατηγορηματική διάψευσή του.

Αρκέστηκαν να σχολιάσουν μονάχα πως «η μεγάλη εκλογική μάχη που έρχεται απαιτεί συστράτευση και όχι βέβαια αποστρατείες. Αυτό κατεξοχήν ισχύει για τον τέως πρόεδρο της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκη που είναι ταυτισμένος με τις μεγάλες μάχες και την ιστορία της παράταξής μας».

Μύδροι Αντώναρου

Το επίμαχο ρεπορτάζ και η μισή διάψευση από την πλευρά της ηγεσίας της ΝΔ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του άρτι διαγραφέντα και στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα και μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ κινείται δαιρκώς πολιτικά, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στην επιχείρηση δημιουργίας επίσημης «συνιστώσας καραμανλικών», προκειμένου να αποτρέψουν την άλωση της ΝΔ από τη σύμπραξη Μητσοτάκη – Σαμαρά, η οποία περνά τι τελευταίες ημέρες τρικυμία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αντώναρος κάνει λόγο για «μιση δήθεν διάψευση από διαρροή κύκλων της ΝΔημοκρατίας για το θέμα Μειμαράκη», τονίζοντας πως «δεν είναι φυσικά επαρκής».

Επιπλέον, ζητά επιτακτικά «προσωπική δήλωση για τον αγωνιστή της παραταξης Βαγγέλη Μειμαράκη» υπογραμμίζοντας πως σε άλλη περίπτωση «επιλέγει, με δική του ευθύνη, την ολοκληρωτικη σύγκρουση» και προαναγγέλλοντας πολιτικές εξελίξεις. «Σύντομα, σε λίγες ημέρες, θα αρχίσει να βλέπει τα αποτελέσματα»

«Αν ο Κυριάκοε Μητσοτάκης ενδιαφέρεται πραγματικότητα για τη συστρατευση της Παράταξης θα πρέπει:

»() να συμμαζέψει τα εξαπτέρυγα του και να τους επιβάλει πειθαρχία.

»() να αντιληφθεί ότι η τάση του αποτελεί — όπως αποτελούσε πάντα άλλωστε — μειοψηφία στον κεντροδεξιό χώρο

»() να κάνει προσωπική δήλωση για τον αγωνιστή της παραταξης Βαγγέλη Μειμαράκη.

»Ηδη βράζει η Θεσσαλία όπου ο δοτός αντιπρόεδρος, με δική του ατζέντα και ολίγη σάλτσα Σαμαρά, τα έκανε τις δυο τελευταίες μέρες μπάχαλο υπαγορεύοντας σε δημοφιλη πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών να μη θέτουν υποψηφιότητες.

»Η ποδηγετηση δεν περνάει.

»Είμαστε εδώ.

»Είμαστε παντου.

»Είμαστε πολλοί.

»Είμαστε όλο και πιο πολλοί.

»ΥΓ. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες φίλους που ζητούν συβσντησεις. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι. Κανεις δεν περισσεύει — εκτος κι αν έχει ύποπτο παρελθόν. Ευχαριστώ τα στελέχη με τα οποία συναντιόμαστε σε μικρές ομάδες. Ευχαριστώ φορεις και σωματεία που μας στηρίζουν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...