ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Βίντεο, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Πολεμικό Ναυτικό, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης,


















































Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
Καθαρισμοί οικοπέδων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές με το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»
Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι - «Όχι στην Τουρκία»
«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της
«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δύο σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες γαλλικές φρεγάτες FREMM έρχονται στην Ελλάδα από την Γαλλία το καλοκαίρι μετά από συμφωνία των δύο χωρών.
Τα πολεμικά πλοία θα ενταχθούν στο Πολεμικό Ναυτικό, έπειτα από συμφωνία η οποία έγινε με χρονομίσθωση (leasing) και αναμένεται να παραδοθούν εντός των επόμενων μηνών.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στις δύο φρεγάτες που αναμένονται από τη Γαλλία τονίζοντας ότι η συμφωνία αφορά χρονομίσθωση.
Ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλήσει με τον Εμμανουελ Μακρόν, όπου συμφώνησαν στην απόκτηση των φρεγατών, με χρονομίσθωση (leasing), ενώ εξετάζεται σε δεύτερο στάδιο η απόκτηση ακόμα δύο φρεγατών.
«Είναι ακριβές ότι η Γαλλία μας δίνει δύο φρεγάτες με leasing, υπήρξε συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Μακρόν, επόμενο βήμα θα είναι άλλες δυο φρεγάτες.
»Οι δυο φρεγάτες δεν είναι χθεσινή απόφαση είναι έτοιμες, είναι δυνατόν να πλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.
Η Ελλάδα, διευκρίνισε, δεν μπορεί να μπει στην κούρσα των εξοπλισμών, αλλά να ενισχύσει την αποτρεπτική της δύναμη.
«Η αναβάθμιση μαχητικών μας πρέπει να γίνει, αλλά αυτό δεν αποτελεί συμμετοχή στην κούρσα των εξοπλισμών» τόνισε ο υπουργός.
























































