Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτές είναι οι φρεγάτες που μας στέλνει ο Μακρόν (βίντεο)

Αυτές είναι οι φρεγάτες που μας στέλνει ο Μακρόν (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με χρονομίσθωση παραχωρεί στην Ελλάδα η Γαλλία δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM έπειτα από συμφωνία Αθήνας και Παρισιού.

Η συμφωνία επικυρώθηκε μετά από την προσωπική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Εμανουέλ Μακρόν, καθώς και μετά από επιστολές.

Οι δύο φρεγάτες θα αποτελέσουν αποτρεπτική προσθήκη στον ελληνικό στόλο.

Οι δύο φρεγάτες αναμένεται να πλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα αποκτηθεί ακόμη μια.

Σε επιστολές, οι οποίες αντηλλάγησαν σε ανώτατο πολιτικό (Αλέξης Τσίπρας και Εμανουέλ Μακρόν) και σε στρατιωτικό επίπεδο, οι Γάλλοι εμφανίστηκαν να κατανοούν απολύτως το περίπλοκο γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η Ελλάδα, ιδιαίτερα λόγω της αυξανόμενης τουρκικής απειλής, όπως αυτή έχει εκδηλωθεί τα τελευταία δύο χρόνια και εξακολουθεί να εντείνεται.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνομιλία που είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Γάλλο Πρόεδρο προ δέκα ημερών, μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε πως συμφώνησαν στην περαιτέρω ενίσχυση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας, όπερ αποκαλύπτει πως οι δύο ηγέτες επισφράγησαν την επίμαχη συμφωνία για την «ενοικίαση» των γαλλικών υπερσύγχρονων φρεγατών που θα ενισχύσουν την αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας σε μία περίσταση κλιμακούμενης έντασης από την Τουρκία.

Διόλου τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται εξάλλου ότι ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, λίγες μόλις μέρες μετά τη συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπογράμμισε πως σε μία ενδεχόμενη κρίση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα, δήλωση η οποία προκάλεσε την αντίδραση αλλά και την έντονη αμηχανία της γείτονος.

Στη λήξη του πενταετούς leasing των δύο φρεγατών τύπου FREMM (δηλαδή το 2023), η Ελλάδα θα παραλαμβάνει και το πρώτο πλοίο τύπου Belhrra, που θα συνιστά, ουσιαστικά, μια μεγάλη κορβέτα με δικτυοκεντρικό σύστημα επικοινωνίας.

Η FREMM είναι η Ευρωπαϊκή φρεγάτα πολλαπλών αποστολών.

Σχεδιάστηκε από τις εταιρείες DCNS/Armaris (Γαλλία) και Fincantieri (Ιταλία) για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού των δύο χωρών, αντίστοιχα.

Στην Ελλάδα θα παραδοθεί ο τύπος Aquitaine (γαλλικής κατασκευής) της συγκεκριμένης φρεγάτας, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2012.

Η FREMM έχει εκτόπισμα 6.000 τόνους και μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους (50 χλμ./ώρα), ενώ το πλήρωμα έκαστης θα είναι από 143 άτομα.

Διαθέτει αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα MBDA SYLVER A43 VLS με 16 πυραύλους Aster-5 και πυροβόλο Leonardo OTO Melara 76 χιλιοστών, καθώς και πολυβόλα και άλλα φορητά οπλικά συστήματα.

Τέλος, φέρει 8 αντιαεροπορικούς πυραύλους EXOCET, αλλά και τορπίλες ΜU 90 που χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...