Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πρόσω ολοταχώς” Τσίπρα για αναπτυξιακό και απλή αναλογική

“Πρόσω ολοταχώς” Τσίπρα για αναπτυξιακό και απλή αναλογική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με βασική ατζέντα το αναπτυξιακό σχέδιο που θα παρουσιαστεί από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Eurogroup του Απριλίου την ερχόμενη εβδομάδα και την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί σήμερα την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τη Δευτέρα θα ενημερώσει για το πρώτο σκέλος και την κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την οριστική έξοδο από το μνημόνιο τον ερχόμενο Αύγουστο, με το βλέμμα όλων να βρίκσεται στην Ουάσιγκτον όπου και χτυπά η καρδιά της διαπραγμάτευσης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το Γιώργο Χουλιαράκη να δίνουν τη μάχη του χρέους.

Η ενημέρωση θα επικεντρωθεί ως εκ τούτου και στην εαρινή συνεδρίαση του ΔΝΤ που φαίνεται πως θα αποτελέσει βαρόμετρο για τις εξελίξεις γύρω από την οικονομία, αλλά και για το καθεστώς εποπτείας στο οποίο θα ενταχθεί η χώρα μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, το οποίο θα εξαρτηθεί και από τη συμμετοχή ή όχι του Ταμείου, η οποία καθίσταται αμφίβολη μετά τη χθεσινή “προειδοποίηση” Τόμσεν προς τους ευρωπαίους ότι αδειάζει η κλεψύδρα.

Ως προς το θέμα της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο αρμόδιος υπουργός κ. Σκουρλέτης αναμένεται να ενημερώσει για τις προωθούμενες αλλαγές, την υιοθέτηση της απλής αναλογικής και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως επίσης και για τις αντιδράσεις που συναντά αυτή η μεταρρύθμιση από πολιτικά κόμματα και δημάρχους της αντιπολίτευσης.

Το θέμα κρίνεται εξαιρετικά σημαντικό, καθώς πέραν του αυτονόητου εκδημοκρατισμού του θεσμού, η απλή αναλογική αναμένεται να αλλάξει άρδην το πολιτικό σκηνικό στους ΟΤΑ και ως εκ τούτου να επιφέρει ένα καίριο χτύπημα στα φαινόμενα διαφθοράς, τα οποία βρίσκουν τις ρίζες τους στην αναξέλεγκτη πορεία των τοπικών αρχόντων, η οποία θα περιοριστεί με την απλή αναλογική και θα οδηγήσει σε συνθέσεις και έλεγχο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...