Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Τσίπρας “κάρφωσε” το “μαύρο μέτωπο” – Ποιοι μετέχουν στις υπόγειες διεργασίες

Γιατί ο Τσίπρας “κάρφωσε” το “μαύρο μέτωπο” – Ποιοι μετέχουν στις υπόγειες διεργασίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το βάρος της χθεσινής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στα μηνύματα που έστειλε για το μέτωπο της οικονομίας και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο, έχοντας ανά χείρας και τα επίσημα πλέον αποτελέσματα της Eurostat για το φαραωνικό υπερπλεόνασμα, το οποίο διασφαλίζει καλύτερους όρους διαπραγμάτευσης για την Ελλάδα.

Ούτε παράταση του μνημονίου, ούτε “βρώμικη” έξοδος παρά μόνο καθαρή έξοδος χωρίς πρόσθετα μέτρα, ελάφρυνση του χρέους, κοινωνική αναπτυξιακή πολιτική και το ΔΝΤ… ας αποφασίσει γιατί εμείς δεν καιγόμαστε κιόλας.

Μπορεί αυτά να ήταν τα βασικά σημεία της ομιλίας του Πρωθυπουργού, ωστόσο το δεύτερο μήνυμα σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους αφορούσε το εσωτερικό πολιτικό πεδίο.

Η σκληρή αναφορά σε “μαύρο μέτωπο”, το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας προσδιόρισε σε μία μορφή συμμαχίας πολιτικών, επιχειρηματικών και εκδοτικών συμφερόντων αποτυπώνει τον υπόγειο πόλεμο τον οποίο εντοπίζει το Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος ξεκινά από την προσπάθεια πολιτικής παλινόρθωσης του παλαιού πολιτικού συστήματος και του οποίου οι προεκτάσεις φθάνουν μέχρι όζουσες υποθέσεις υψηλά ιστάμενων αξιωματούχων και επιχειρηματιών με δικαστικές εκκρεμότητες.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι οι συνοδοιπόροι του “αντισύριζα” μετώπου δεν ταυτίζονται μεταξύ τους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα συμφέροντά τους έρχονται σε τροχιά σύγκρουσης. Δεν είναι τυχαίο ότι το σαμαρικό στρατόπεδο εγκαλεί διαρκώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σύμπλευσή του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ωστόσο, το “μείζον” εν προκειμένω, το οποίο λειτουργεί ως συγκολλητική ουσία μεταξύ αντίρροπων δυνάμεων, είναι η πτώση της σημερινής κυβέρνησης, σενάριο το οποίο κυκλοφορεί εσχάτως από επχειρηματικούς κύκλους μέσα από “προβλέψεις” για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Το μήνυμα πως «αυτός είναι ο μεγάλος τους φόβος. Οτι θα τα καταφέρουμε. Ούτε παίζουμε, ούτε φοβόμαστε, ούτε ντιλάρουμε, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι» αποτέλεσε ταφόπλακα για τις όποιες ελπίδες “συμβιβασμού” μπορεί να έχουν ή να επιδιώκουν πολιτικοί και επιχειρματικοί κύκλοι με “εκκρεμότητες”.

Όσον αφορά στο πρώτο σκέλος της ιδιόμορφης συμμαχίας ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για εκπροσώπους του παλιού πολιτικού συστήματος «που έχουν αναλάβει εργολαβικά την καθοδήγηση του κου Μητσοτάκη», το οποίο όπως τόνισε «σκιαγραφείται στις πολιτικές αναλύσεις του κου Σαμαρά και του κου Βενιζέλου». «Ζητάνε με σαφήνεια και ο κος Μητσοτάκης προσπαθεί να υλοποιήσει είναι την δημιουργία ενός αντισύριζα μετώπου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε αυτούς, γνωρίζοντες το παρασκήνιο της μετωπικής σύγκρουσης προσθέτους και ανώτατους θεσμικούς παράγοντες με σοβαρότατες δικαστικές εκκρεμότητες, που επιχειρούν από την πρώτη μέρα να υπονομεύσουν την προσπάθεια εξόδου από το Μνημόνιο.

Δεν είναι τυχαίο πως κοινή συνισταμένη του πολιτικού σκέλους του “μαύρου μετώπου” είναι μεταξύ άλλων τόσο η κοινή θητεία τους στα κυβερνητικά έδρανα όσο και η εμπλοκή τους στο σκάνδαλο Novartis, το οποίο παίρνει εκ νέου το δρόμο για τη Δικαιοσύνη, έχοντας αποφύγει το ενδεχόμενο παραγραφής και πλέον θα εξεταστούν από τους καθ’ ύλην αρμόδιους τυχόν αδικήματα για δωροδοκία και ξέπλυμα.

Στον επιχειρηματικό βραχίονα της ιδιόμορφης συμμαχίας ο Πρωθυπουργός τοποθέτησε “εκδοτικά συγκροτήματα, μέσα ψευδούς ενημέρωσης, διωκόμενους ολιγάρχες, ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου που περνιούνται για επιχειρηματίες, όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας κινητοποιούνται στην επιχείρηση να εμποδίσουν και να αμαυρώσουν την προσπάθειά μας να βγάλουμε τη χώρα απο τη κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια στα οποία εκείνοι μας έβαλαν».

Δεν είναι τυχαίο ότι σε άλλη αποστροφή του ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να παραθέσει αναλυτικά σωρεία σκοτεινών υποθέσεων οι οποίες βρίσκονται στα κιτάπια της Δικαιοσύνης και έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους που εμπλέκονται, με αιχμή του δόρατος την υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor1, φωτογραφίζοντας το εκδοτικό συγκρότημα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αποδίδοντας στο φόβο της μάχης κατά των διαπλεκόμενων συστημάτων, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «η κυβέρνηση θα τα καταφέρει», «από τις μεγάλες και πολιτικά χρωματισμένες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, μέχρι τις παράνομες και σκοτεινές χρηματοδοτήσεις μέσων ενημέρωσης και εταιρειών συνδεδεμένων με πολιτικά πρόσωπα και τις υποθέσεις των θαλασσοδανείων. Και από τα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στα δημόσια έργα και τη σαπίλα του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι την υπόθεση Νοβάρτις και τη υπόθεση του Ναρκοπλοίου Νoor1 που διακινούσε δυο τόνους ηρωίνης και όλοι κάνανε το Κινέζο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...