Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Χέρι” Γιούνκερ σε Γερμανούς: Να τηρήσουν όλοι τις δεσμεύσεις τους για το χρέος

“Χέρι” Γιούνκερ σε Γερμανούς: Να τηρήσουν όλοι τις δεσμεύσεις τους για το χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα στους εταίρους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος από τη στιγμή που η Ελλάδα τήρησε τις δικές της και προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις πιο γρήγορα από κάθε άλλον, έστειλε από την Ελληνική Βουλή ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επαναλαμβάνοντας σε ακόμη πιο θετικούς τόνους όσα είπε μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Θέλω να χαιρετίσω το κουράγιο και τη θέληση του ελληνικού λαού. Συγκινούμαι που έχω το προνόμιο να είμαι ο πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν που μιλάει στους εκπροσώπους ενός λαού που αγαπώ» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής.

«Πλέον, η Ελλάδα σηκώνει κεφάλι και γυρίζει σελίδα. Ανοίγει, πλέον, νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Ελλάδας. Κρίσιμο σημείο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι οικοδόμημα ατελές. Αλλά και η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη θα ήταν μία οποιαδήποτε χώρα, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι μία οποιαδήποτε χώρα» επισήμανε ο κ. Γιούνκερ.

Σε μια ομιλία με πολλές αναφορές θετικές προς την Ελλάδα και ιδίως προς τους Έλληνες για το «κουράγιο και την αξιοπρέπειά» τους ο κ. Γιούνκερ ξεκαθάρισε ότι ήρθε τώρα η στιγμή η Ευρώπη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το χρέος. «Pacta sunt servanda» είπε χαρακτηριστικά στα λατινικά (οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται) υπογραμμίζοντας ότι καμία άλλη χώρα της Ευρώπης δεν έκανε πιο γρήγορες μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα σηκώνει κεφάλι και γυρίζει σελίδα. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για την Ελλάδα» είπε και τόνισε ότι «τον ερχόμενο Αύγουστο το τέλος του προγράμματος σηματοδοτεί μια νέα εποχή με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις απέναντι στην Ευρωζώνη». Κάλεσε, όμως, την Ελλάδα να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν το «μέλλον των παιδιών σας».

Κάλεσε, όμως, και την Τουρκία να απελευθερώσει τους δύο έλληνες στρατιωτικούς και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. Επίσης χαρακτήρισε επείγουσα την ανάγκη να εξευρεθεί λύση στο ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ.

Κάλεσε επίσης όλες τις χώρες της ΕΕ να στηρίξουν τις προσπάθειες της Ελλάδας στο μεταναστευτικό. «Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της οικονομικής αλλά και της μεταναστευτικής κρίσης. Αν κάποια χώρα είχε βρεθεί στη θέση αυτή αντιμέτωπη με τέτοια προβλήματα ίσως να μην τις είχε αντιμετωπίσει με τέτοιο κουράγιο και τέτοια αξιοπρέπεια» είπε και υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να διαχειριστεί μόνη της το πρόβλημα των προσφύγων». «Οι άλλες χώρες έχουν υποχρέωση αλληλεγγύης απέναντι στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έκανε πολλά» είπε.

Ο κ.Γιούνκερ έκλεισε την ομιλία του στην ελληνική Βουλή λέγοντας στα ελληνικά “Ζήτω η Ευρωπαϊκή Ελλάδα, ζήτω η Ελληνική Ευρώπη”

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...