Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πρέσα» Τσίπρα στον Ζάεφ: Τον βάζει στον «πάγο» – Κάνε πίσω τώρα ή ξέχνα τη συμφωνία

«Πρέσα» Τσίπρα στον Ζάεφ: Τον βάζει στον «πάγο» – Κάνε πίσω τώρα ή ξέχνα τη συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το μπαλάκι στην πλευρά των Σκοπίων αλλά και την ευθύνη για τον κίνδυνο μη επίτευξης συμφωνίας επιρρίπτει το Μέγαρο Μαξίμου στον Ζόραν Ζάεφ, δεδομένου πως ο χρόνος κυλά αντίστροφα κατά της γείτονος που καίγεται για συμφωνία.

Την ώρα που άπαντες ανέμεναν τηλεφωνική επικοιννωία για μία συνολική συμφωνία σε επίπεδο Τσίπρα – Ζάεφ, κυβερνητικοί παράγοντες κρατούσαν “πισινή”, υπογραμμίζοντας πως τίποτα δεν έχει κλείσει εάν δεν κλείσουν όλα μαζί.

Αυτό εξάλλου επεσήμανε και ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος στη σημερινή συνέντευξή του.

Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητικός αξιωματούχος πριν από λίγο τόνιζε πως η “πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών”.

Για αυτό, τόνιζε πως “συνεπώς, η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται. Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών”.

Η διαρροή αυτή του Μεγάρου Μαξίμου επί της ουσίας επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να μπει σε “αλεισβερίσι” με την κυβέρνηση Ζάεφ για ζητήματα, τα οποία είχαν κλείσει σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών μεταξύ του Νίκου Κοτζιά και του Νικολά Ντιμιτρόφ στις Βρυξέλλες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα επίδικα, στα οποία τα Σκόπια επιχειρούν να επανέλθουν με διπλωματικές διαβουλεύσεις, δεν αφορούν μόνο στο erga omnes, αλλά και σε νομικά και τεχνικά ζητήματα, τα οποία είχαν διευθετηθεί σε επίπεδο ΥΠΕΞ.

Με τον τρόπο αυτό ωστόσο, η Αθήνα κλιμακώνει τις πιέσεις στη γείτονα, την ώρα που ήδη ο Πρόεδρος Ιβάνοφ και το εθνικιστικό VMRO από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατρανώνουν πως πρόκειται για μία “προδοτική” συμφωνία, δεδομένου ότι δεν αποδέχονται το erga omnes και τη συνταγματική αναθεώρηση, που αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ για τον Αλέξη Τσίπρα από την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης.

Τούτων δοθέντων, ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος τις περασμένες ημέρες έσπευσε να κάνει λόγο για επί της αρχής συμφωνία, προσπαθώντας να μεταβιβάσει την πίεση στην Αθήνα, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού η κλεψύδρα για τη Σύνοδο Κορυφής αδειάζει σε βάρος των συμφερόντων της ΠΓΔΜ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

ΥΠΕΞ σε Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο: Πολιτικοποιείτε ένα περιβαλλοντικό θέμα – Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...