Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

CNBC: Θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup του Ιουνίου

CNBC: Θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup του Ιουνίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αισιόδοξη για συμφωνία μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ για το ζήτημα του ελληνικού χρέους παραμένει η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις ατελέσφορες συζητήσεις στον Καναδά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CNBC.

«H γενική ατμόσφαιρα είναι ότι θα υπάρξει μία συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup του Ιουνίου», δήλωσε στο CNBC Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, καθώς οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είχαν συμφωνήσει στα τέλη Απριλίου ότι οι τελικές λεπτομέρειες για το ελληνικό πρόγραμμα που ολοκληρώνεται τον Αύγουστο θα καθοριστούν το αργότερο στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Ωστόσο, δύο εβδομάδες πριν την ημερομηνία αυτή, η Ελλάδα εξακολουθεί να μη γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Όπως αναφέρει το CNBC, πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα για το ΔΝΤ, το οποίο έχει ξεκαθαρίσει ότι θα εκταμιεύσει χρήματα προς την Ελλάδα μόνο αν υπάρξουν δραστικές αλλαγές στο προφίλ χρέους της χώρας μας και συμφωνηθούν συγκεκριμένα μέτρα που θα καταστήσουν το ελληνικό χρέος μακροπρόθεσμα βιώσιμο.

Ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, δήλωσε την Κυριακή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι είναι πιθανό το Ταμείο να συνεργαστεί μόνο ως τεχνικός σύμβουλος στο ελληνικό πρόγραμμα, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούν χρόνο για να εγκριθεί μία εκταμίευση χρημάτων από το ΔΝΤ προς την Ελλάδα.

Εξάλλου, την Παρασκευή οι Financial Times ανέφεραν σε δημοσίευμά τους ότι οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ δεν επιμένουν πια για την παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι το γερμανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης υπό τον όρο της συμμετοχής σε αυτό του Ταμείου.

«Η σημασία της εμπλοκής του Ταμείου δεν είχε να κάνει με την προτεινόμενη χρηματοδοτική συνεισφορά του, που ήταν μικρή, αλλά με την παροχή αξιοπιστίας στην Ελλάδα όταν ολοκληρώσει το πρόγραμμα και επιστρέψει στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου», δήλωσε στο CNBC o Joan Hoey, περιφερειακός διευθυντής του Economist Intelligence Unit στην Ευρώπη.

«Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι οι επενδυτές δεν θα διαβεβαιωθούν ότι τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας έχουν σταθερές βάσεις και ότι το χρέος της είναι βιώσιμο, χωρίς σημαντική ελάφρυνση χρέους. Αν και έχει συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα χρέους, το ΔΝΤ θέλει μία πιο ευρεία επέκταση των ωριμάνσεων και περιόδων χάριτος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

ΔΝΤ: Δύο εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στην Ουκρανία

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς δεν επιτρέπει στην Αίγυπτο να «ξεφύγει» από το ΔΝΤ – Πρόσφυγες για χρέος

ΤΟ ΔΝΤ ζητάει από τον Μητσοτάκη πάγωμα αυξήσεων μισθών και συντάξεων και αύξηση φόρων

ΔΝΤ: Η Γερμανία είναι το μόνο μέλος των G7 που θα υποστεί συρρίκνωση η οικονομία του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...