Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνες οι δηλώσεις Γεωργιάδη περί «μπλόφας» για το ονοματολογικό

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνες οι δηλώσεις Γεωργιάδη περί «μπλόφας» για το ονοματολογικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απαντήσεις από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του αντιπρόεδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άδωνι Γεωργιάδη στο Ραδιόφωνο 24/7 για το Σκοπιανό, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα η Κουμουνδούρου με ανακοινωση της αναφέρει:

«Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως η πρόταση για σύνθετη ονομασία που είχε καταθέσει η κυβέρνηση της ΝΔ προς την κυβέρνηση της πΓΔΜ το 2008, δεν ήταν κάτι άλλο από μπλόφα!

»Δηλώσεις σαν κι αυτές θα μπορούσαν να εκληφθούν μόνο ως θλιβερή γραφικότητα.

»Ωστόσο, το ότι ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβαίνει στον ισχυρισμό πως οι κυβερνήσεις της χώρας μπορούν να αντιμετωπίζουν τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική της χώρας με όρους τζόγου και να ισχυρίζεται πως είχαν σκοπό να κοροϊδέψουν τη διεθνή κοινότητα, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

»Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως η θέση που είχε ο ίδιος τότε, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, ήταν εναντίον της σύνθετης ονομασίας, θέση η οποία έγινε εντέλει αποδεκτή από τη ΝΔ.

»Συμφωνεί άραγε η τότε υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη με τη δήλωση αυτή, όπως και με το ότι η ίδια μπλόφαρε το 2008;

»Ο επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει να πει κάτι για όλα αυτά;».

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και στο ερώτημα εάν η ΝΔ τελικά συμφωνεί ή διαφωνεί με τη σύνθετη ονομασία, ο κ.Γεωργιάδης απάντησε:

«Η ΝΔ λέει σήμερα κάτι πολύ διαφορετικό. Λέει ότι το όνομα θα το συζητήσουμε τελευταίο.

»Για να φέρω ένα παράδειγμα. Εάν ονομαστεί η χώρα αυτή Vardarska και μέσα λέγεται ότι είναι Μακεδόνες, ότι έχουν μακεδονική γλώσσα και το όραμα τους είναι μία Μακεδονία του Αιγαίου, αυτή είναι μία καλή συμφωνία; Όχι. Αρα εμείς λέμε μία συμφωνία πακέτο.

»Τώρα για να μην υπεκφύγω ως προς το όνομα, σας λέω: Θα θέλαμε να μην υπάρχει σύνθετη ονομασία, η ευχή μας θα ήταν να μην υπάρχει σύνθετη ονομασία και πιστεύουμε ότι σήμερα η διπλωματική θέση της χώρας είναι πολύ ισχυρότερη από το 2008 απέναντι στα Σκόπια και θα μπορούσε ακόμη και να τεθεί μία τέτοια λύση στο τραπέζι.

»Παρά ταύτα, επειδή δεν πρέπει να φαίνεται η χώρα ότι είναι αδιάλλακτη και ότι δεν επιδιώκει λύση, εάν βλέπαμε ότι υπήρχε από τους Σκοπιανούς μία διάθεση μίας συνολικής καλής συμφωνίας, θα τη συζητάγαμε. Μέχρι εκεί. Δε τη θέλουμε όμως και προτιμούμε να μην υπάρχει».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε μάλιστα:

«Η κ. Μπακογιάννη είναι υπέρ της λύσης. Ούτε η κ. Μπακογιάννη ούτε κανείς άλλος επιθυμεί τη σύνθετη ονομασία. Η ΝΔ θέλει μία λύση πακέτο.

»Η βασική μας διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ είναι απλή: Εκπροσωπούμε ένα χώρο η επιθυμία του οποίου είναι να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία, για αυτούς θα είναι επώδυνος συμβιβασμός».

Δήλωσε απολύτως βέβαιος ότι το 2008 η τότε κυβέρνηση πρότεινε μία σύνθετη ονομασία γνωρίζοντας ότι έχει απέναντι της το Γκρούεφσκι, ο οποίος θα αρνείτο και υποστήριξε ότι τη χώρα δεσμεύουν μόνο οι συμφωνίες και όχι οι προτάσεις.

Έκανε λόγο για ένα έξυπνο διπλωματικό παιχνίδι της ΝΔ το 2008 και μία μεγάλη επιτυχία του Κώστα Καραμανλή και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...