Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πόρτα» Παυλόπουλου στον Κυριάκο: Του θύμισε πως… υπάρχει και Σύνταγμα

«Πόρτα» Παυλόπουλου στον Κυριάκο: Του θύμισε πως… υπάρχει και Σύνταγμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, Προκόπη Παυλόπουλου ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να έρθει άμεσα στη Βουλή η συμφωνία για το ονοματολογικό, «προτού υπογραφεί», με τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα να απαντά εμμέσως πλην σαφώς πως το αίτημα του Προέδρου της ΝΔ προσκρούει στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως θα κάνει ό,τι (θεσμικά) του αναλογεί, τονίζοντας ωστόσο με νόημα πως αυτό θα το πράξει «με πλήρη επίγνωση του Συντάγματος».

Ο κ. Παυλόπουλος ούτε λίγο ούτε πολύ διόρθωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας στην αντιφώνησή του πως «το Σύνταγμα καθορίζει τις αρμοδιότητες της Βουλής», τόνισε από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «Θα κάνω αυτό που μου αναλογεί, με πλήρη επίγνωση του Συντάγματος».

«Ο Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση από τη στιγμή που ο λαός έχει ταχθεί απέναντι σε αυτή τη συμφωνία», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεσμεύει τη χώρα και έχει την πρόθεση να δημιουργήσει μια πραγματικότητα που στη συνέχεια δεν θα μπορεί να αλλάξει», υπογράμμισε.

«Θα ήθελα να παρέμβετε ώστε η συμφωνία αν έρθει το συντομότερο στη Βουλή πριν υπογραφεί, ώστε να διαπιστωθεί αν η Βουλή περιβάλλει αυτή τη συμφωνία με την εμπιστοσύνη της. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Τσίπρας», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι ο ίδιος θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να γίνει αυτή η συζήτηση στη Βουλή.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το δεύτερο θεσμικό φάουλ του κ. Μητσοτάκη μέσα σε 24 ώρες, αφού χθες ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνάντηση, προκειμένου να θέσει το αίτημά του πριν ακόμα καν ενημερωθούν αμφότεροι από τον Πρωθυπουργό για τη συμφωνία που επετεύχθη με τα Σκόπια, αίτημα το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες απέρριψε ο κ. Παυλόπουλος

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...