Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπόγεια συμφωνία ΝΔ-VMRO ενάντια στη λύση – Οργή στα Σκόπια: «Η Ελλάδα τα πήρε όλα»

Υπόγεια συμφωνία ΝΔ-VMRO ενάντια στη λύση – Οργή στα Σκόπια: «Η Ελλάδα τα πήρε όλα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με υπόγειους διαύλους επικοινωνίας και σύμπλευσης και με κοινή μήτρα το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι ακραίες φωνές τόσο εντός της Ελλάδας όσο και των Σκοπίων εργάζονται πυρετωδώς για την ακύρωση της ιστορικής συμφωνίας για την ονομασία της πΓΔΜ, επενδύοντας στην πατριδοκαπηλία και υιοθετώντας -ώ του θαύματος- ταυτόσημη επιχειρηματολογία περί «ταπεινωτικής συμφωνίας».

Αμφότερες ΝΔ και VMRO υιοθετούν την ίδια ακριβώς ρητορική και επιχειρήματα για τη συμφωνία, εφαρμόζοντας μία άτυπη αλλά ουσιαστική συμμαχία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο προερχόμενος από το VMRO τουρκόφιλος και ρωσόφιλος Πρόεδρος της γείτονος, Γκιόργκι Ιβανόφ, ο οποίος αρνήθηκε την ενημέρωση από τον Ζόραν Ζάεφ για τη συμφωνία, με τη συνάντησή τους να διαρκεί 120 δευτερόλεπτα, χαρακτήρισε την συμφωνία απαράδεκτη, επιζήμια, αντισυνταγματική και τόνισε πως δεν θα την υπογράψει.

Τα ίδια δηλαδή που είπε και ο επίσης αρνηθείς την ενημέρωση από τον Αλέξη Τσίπρα, επικεφαλής της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν τον «καπελώσει» με πρωτοφανή επίθεση στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

«Η λύση που συμφωνήθηκε είναι μία κακή συμφωνία. Έρχεται σε αντίθεση με την πλκειονότητα των Ελλήνων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ενώ ο «πάτρονας» του επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Προκόπη Παυλόπουλο, κάνοντας λόγο για «αχρείαστο και ταπεινωτικό συμβιβασμό».

Το οξύμωρο βέβαια, είναι πως η ΝΔ θεωρεί απαράδεκτη και επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα τη συμφωνία προς όφελος της πΓΔΜ.

Και το σκοπιανό εθνικιστικό VMRO θεωρεί ότι «η Ελλάδα πήρε τα πάντα και εμείς τίποτα», όπως είπε χαρακτηριστικά την Τετάρτη ο Πρόεδρος Ιβανόφ.

Ανοιχτή μετωπική σύγκρουση στα Σκόπια

Για τον Χριστιάν Μίτσκοσκι, πρόεδρο του VMRO-DPMNE, του κόμματος της σκοπιανής αξιωματικής αντιπολίτευσης και των ψευδοαρχαιομακεδονιστών με τις περικεφαλαίες, η συμφωνία μεταξύ του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του Έλληνα ομολόγου του, Αλέξη Τσίπρα, είναι «μια συνθηκολόγηση», προσθέτοντας ότι οι απόψεις του VMRO-DPMNE είναι γνωστές, αμετάβλητες και ακριβείς.

«Το VMRO-DPMNE δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις αρχές του και δεν θα υποστηρίξει την αλλαγή του Συντάγματος για την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος», είπε ο αρχηγός των εθνικιστών με τις περικεφαλαίες.

«Αν ο Ζόραν Ζάεφ προσπαθεί λαθραία να συνθηκολογήσει γλιστρώντας μέσα στο Κοινοβούλιο, θα πρέπει να γνωρίζει ότι το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει και είναι υποχρεωτικό και όχι συμβουλευτικό, όπως σήμερα και πάλι προσπαθεί να ξεγελάσει το λαό.

»Ο Ζάεφ υπέγραψε την παράδοση και θα ψηφίσουμε στο δημοψήφισμα «εναντίον», είπε ο Μίτσκοσκι, ακολουθώντας κατά γράμμα τη γραμμή του Προέδρου Γκιόργκι Ιβανόφ.

Τα αγάλματα θα παραμείνουν στα Σκόπια ως ελληνικά – Θα μπουν επιγραφές ότι είναι της «ελληνικής περιόδου»

Τα αγάλματα που ανεγέρθησαν στα Σκόπια, στα πλαίσια του προγράμματος ανάπλασης «Σκόπια 2014» και τα οποία αντανακλούν τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορική και πολιτισμική παγκόσμια κληρονομιά, θα λάβουν τον επεξηγηματικό προσδιορισμό «μέρος της αρχαίας ελληνικής περιόδου και της παγκόσμιου κληρονομιάς», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της σκοπιανής κυβέρνησης Μίλε Μποσνιάκοφσκι.

«Ο Έφιππος Πολεμιστής θα μετονομασθεί σε αυτό που πραγματικά είναι -Αλέξανδρος ο Μακεδόνας και θα δώσουμε την διευκρίνιση στο εν λόγω μνημείο: Αλέξανδρος Μακεδόνας ως μέρος της ελληνικής αρχαίας περιόδου και ως μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», είπε ο Μποσνιάκοφσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μνημείο αυτό δεν θα κατεδαφισθεί αλλά θα παραμείνει ως σύμβολο φιλίας μεταξύ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και της Δημοκρατίας της Ελλάδας.

Το ίδιο θα συμβεί και με το άγαλμα του Φιλίππου Β΄ και το άγαλμα της Ολυμπιάδας.

«Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι δεν θα ντρεπόμαστε να αποκαλούμε τα αγάλματα αυτό που πράγματι είναι», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μποσνιάκοφσκι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...