Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε Ελλάδα και Σκόπια διακινήθηκαν την Κυριακή ψευδείς ειδήσεις για «θύματα» – Είναι προβοκάτορες ακροδεξιοί ή ξένες υπηρεσίες;

Σε Ελλάδα και Σκόπια διακινήθηκαν την Κυριακή ψευδείς ειδήσεις για «θύματα» – Είναι προβοκάτορες ακροδεξιοί ή ξένες υπηρεσίες;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Σκόπια,

Την ώρα που στο διαδίκτυο έξαλλοι ακροδεξιοί διέδιδαν την ψευδή είδηση ότι υπήρχε «νεκρή διαδηλώτρια» στις Πρέσπες, που «έπεσε για τη Μακεδονία», Σκοπιανοί ομοϊδεάτες τους διακινούσαν τη φωτογραφία μιας χτυπημένης γυναίκας από τη σκοπιανή Αστυνομία, που έλεγαν ότι είχε ξυλοκοπηθεί για τη (δική της) «Μακεδονία».

Το γεγονός ότι Έλληνες και Σκοπιανοί ακροδεξιοί χρησιμοποιούν ακριβώς την ίδια φρασεολογία και «επιχειρηματολογία», όπως και την ίδια προπαγάνδα -προσαρμοσμένη στην κάθε «Μακεδονία»-, δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τις ελληνικές υπηρεσίες, οι οποίες διερευνούν πιθανές «διασυνδέσεις» όχι μόνο μεταξύ των ακροδεξιών στις δύο χώρες αλλά και με ξένες δυνάμεις που επιθυμούν να υπονομεύσουν την εξομάλυνση των σχέσεων Αθήνας-Σκοπίων.

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα της περιοχής που δεν χαιρέτησε τη συμφωνία, την οποία ούτε και η Ρωσία καλοβλέπει.

Η Τουρκία όμως ειδικά έχει σχέδια για τα Σκόπια, για αυτό εξάλλου πριν λίγο καιρό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άνοιξε γραφεία του ισλαμιστικού του κόμματος, του AKP, στην ΠΓΔΜ. Οι Τούρκοι έχουν αναγνωρισμένη μειονότητα 100.000 ανθρώπων στα Σκόπια.

Η Ελλάδα έσπευσε να προλάβει τους τουρκικούς σχεδιασμούς για να σπάσει την ισλαμιστική δαγκάνα της Άγκυρας στα βόρεια σύνορά μας. Δεν είναι κρυφό εξάλλου ότι η ενσωμάτωση των δυτικών Βαλκανίων στη Δύση γίνεται για να αναχαιτιστεί η ρωσική και τουρκική διείσδυση στην περιοχή.

Η τουρκική απειλή μέσω Σκοπίων αναφέρθηκε και στην ελληνική Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης μομφής, τόσο από τη σοσιαλπατριώτισσα βουλευτή Ολυμπία Τελιγιορίδου, όσο και από τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Από την άλλη, η έξαλλη πατριδοκάπηλη ακροδεξιά, τόσο της Χρυσής Αυγής όσο και της σαμαρικής ΝΔ, το θέμα αυτό δεν το άγγιξε. Ίσως γιατί ελπίζουν να πάρουν την εξουσία της χώρας μέσω μιας εθνικής τραγωδίας ή αποσταθεροποίησης.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή μόνο σύμπτωση δεν είναι η «ταύτιση» σε λόγο και μεθόδους της εγχώριας με τη σκοπιανή ακροδεξιά, όλα ερευνώνται.

Το θέμα είναι εάν υπάρξουν αποδείξεις να μη μείνουν κλεισμένες σε κάποιο ερμάριο, αλλά να δοθούν στον ελληνικό λαό.

Δείτε την εικόνα που διακινούσαν οι ακροδεξιοί Σκοπιανοί την Κυριακή, με το υποτιθέμενο θύμα αστυνομικής βίας από την κυβέρνηση Ζάεφ, την ίδια ώρα που στην Ελλάδα γινόταν η προσπάθεια να διακινηθεί η ψευδής είδηση ότι είχαμε νεκρή στις Πρέσπες.

Και στις δύο ψευδείς ειδήσεις το «θύμα» ήταν γυναίκα, για να υποδαυλιστεί ακόμα περισσότερο ο φανατισμός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...