Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κ. Μίχαλος: Ο Μητσοτάκης βυθίζει την Ν.Δ. στην εσωστρέφεια – Βλέπει παντού εχθρούς

Κ. Μίχαλος: Ο Μητσοτάκης βυθίζει την Ν.Δ. στην εσωστρέφεια – Βλέπει παντού εχθρούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άμεση ήταν η απάντηση του Κωνσταντίνου Μίχαλου, προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕ) και αναπληρωτή προέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων, μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος κατήγγειλε την διαδικασία διαγραφής του και αποδόμησε μια προς μια τις «κατηγορίες» που τηλεφωνικά του «απαγγέλθηκαν» από την Πειραιώς, τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης με τις πρακτικές του αυτές δείχνει ότι δεν αντέχει τις διαφορετικές απόψεις και οδηγεί την ΝΔ σε βαθιά εσωστρέφεια:

Ολόκληρη η δήλωση του Κ. Μίχαλου:

«Πρώτα απ όλα θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι στην Π.Ε. της ΝΔ συμμετέχω εξ οφίτσιο καθώς το καταστατικό του κόμματος προβλέπει την συμμετοχή στην Π.Ε. του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

»Δεύτερον θα πρέπει να διαμηνύσω προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πολιτικές μου απόψεις είναι γνωστές, καθώς ανέκαθεν ήμουν και εξακολουθώ να είμαι οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

»Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να με διαγράψει αποτελεί προφανέστατα μια αψυχολόγητη απόφαση και καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί την Ν Δ σε μια βαθιά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις.

»Η αιτιολογία που μου δόθηκε τηλεφωνικά για την διαγραφή μου είναι πως έχω διαπράξει μεγάλα «ατοπήματα» όπως:

»1. Έκρινα θετικά με δηλώσεις μου ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια!

»2. Δήλωσα σε συνεντεύξεις μου ότι πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η πολιτική σταθερότητα και ως εκ τούτου η αποφυγή μακροχρόνιων προεκλογικών περιόδων και πρόωρων εκλογών!

»3. Τάχθηκα υπέρ μιας λύσης στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως άλλωστε ήταν και η αρχική θέση της ΝΔ, πριν ο κ. Μητσοτάκης αλλάξει απόψεις.

»4. Συμμετέχω στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ακόμη και αυτό θεωρείται μείζον ατόπημα από τον κ. Μητσοτάκη!

»5. Και το κυριότερο «κατηγορούμαι» από τον πρόεδρο της ΝΔ και τους περί αυτόν ότι έχω συναντήσεις και επαφές με υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες άλλωστε και είναι άκρως επιβεβλημένες καθώς τα Επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και όχι κομματικά όργανα κανενός!

»Εν πολλοις ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοι του έχουν μπερδευτεί για το τι είναι ο επιμελητηριακός θεσμός και ποιους εκπροσωπεί.

»Επί 12 συναπτά έτη είμαι εκλεγμένος πρόεδρος του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας του ΕΒΕΑ που εκπροσωπεί πάνω από 100.000 επιχειρήσεις και για δεύτερη θητεία πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που εκπροσωπεί πάνω από 800.000 επιχειρήσεις.

»Με την αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση και διαδικασία της διαγραφής μου αυτός που θίγεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του.

»Του συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Μίχαλος διαψεύδει τη ΝΔ ότι δήθεν αρνήθηκε να παραστεί στη συνεδρίαση του πειθαρχικού της οργάνου, καθώς ειδοποιήθηκε ακριβώς στις 03.00 το μεσημέρι της Τετάρτης προκειμένου να προσέλθει στις 05.00, δηλαδή μόλις δυο ώρες νωρίτερα, και παρά το γεγονός ότι δέχτηκε να συζητήσει μια οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα εκτός της σημερινής, η απόφαση ελήφθη ερήμην του, πράγμα που καταδεικνύει ότι ήταν προειλημμένη και έξω από κάθε δημοκρατική διαδικασία.

Στελέχη της ΝΔ πάντως ήδη μιλούν για λάθος πολιτική κίνηση από την πλευρά της ηγεσίας της ΝΔ, αλλά ρίχνουν το βάρος της ευθύνης στον αρμόδιο για το ζήτημα Λευτέρη Αυγενάκη, τονίζοντας ότι πολλάκις έχει πέσει σε μεγάλες γκάφες, πείθοντας τον κ. Μητσοτάκη πάντως και παίρνοντας πάντα την έγκριση του.

Βουλευτές του κόμματος από την πλευρά τους θεωρούν την διαγραφή Μίχαλου, ως ένα ακόμη δείγμα των προθέσεων Μητσοτάκη να επιβληθεί στο κόμμα και να το αδειάσει από παλαιά και ικανά στελέχη που έχουν συνεργαστεί με τις κυβερνήσεις Καραμανλή, όπως ο κ. Μίχαλος που διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...