Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Καρφιά» Τσίπρα σε Τουρκία και Ρωσία στην παρέμβασή του στο δείπνο του ΝΑΤΟ

«Καρφιά» Τσίπρα σε Τουρκία και Ρωσία στην παρέμβασή του στο δείπνο του ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαφείς αιχμές για την στάση της Τουρκίας, αν και σύμμαχος του ΝΑΤΟ και την εμπλοκή της Ρωσίας στην συμφωνία με την ΠΓΔΜ, άφησε ο πρωθυπουργός σε παρέμβαση του στο δείπνο εργασίας της Συνόδου της συμμαχίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του τόνισε «Οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την επίλυση διεθνών διαφορών και τη προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας.

»Η Ελλάδα στηρίζει κάθε προσπάθεια σε αυτή τη κατεύθυνση, συνεπώς θεωρούμε θετικές τις πρωτοβουλίες των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα για συμφωνία αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής χερσονήσου και για διάλογο με τη Ρωσία.

»Μόνο στο πλαίσιο αυτό μπορούμε να προωθήσουμε την αποπυρηνικοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο και τον έλεγχο των συμβατικών εξοπλισμών, μία νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας με τη Ρωσία, αλλά και αποτελεσματική επίλυση περιφερειακών συγκρούσεων».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε σχολιάζοντας ουσιαστικά το διπλωματικό επεισόδιο που εκτυλίσσεται με την Μόσχα ότι «προφανώς, δεν μιλάμε εκ του ασφαλούς καθώς και εμείς αντιμετωπίσαμε δυσκολίες σήμερα που αφορούν παρέμβαση στα εσωτερικά μας, ενώ θεωρούμε απαραίτητη την εφαρμογή της Συμφωνίας Μινσκ από όλους.

»Αλλά η θέση μας υπέρ της εντατικοποίησης του διαλόγου με τη Ρωσία και της αναβάθμισης του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας, είναι και θα παραμείνει σταθερή».

«Ήρθε η ώρα για γενναίες αποφάσεις σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο που θα εξασφαλίσουν την ειρήνη, σταθερότητα και πρόοδο.

»Η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα που παρά τις τεράστιες δυσκολίες, αγωνίζεται για την επίλυση των διαφορών και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της.

»Με τη διατήρηση του διαλόγου με την Τουρκία, παρ’όλες τις δυσκολίες, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την επίλυση του ονοματολογικού και στηρίζει ενεργά την Ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

»Το ΝΑΤΟ μπορεί να προχωρήσει μόνο στη βάση αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των μελών του και αυτό σημαίνει σεβασμό του διεθνούς δικαίου και δίκαιη κατανομή βαρών.

»Αλλά ούτε εκεί μιλάμε εκ τους ασφαλούς, καθώς παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς είμαστε από τους λίγους που τηρούμε τις δεσμεύσεις μας στο ΝΑΤΟ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...