ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Χωρίς ταξί τρεις μέρες η Αττική - Στα άκρα η κόντρα με την κυβέρνηση
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για μία «Ημέρα της Κρίσης» από το Ιράν και τους συμμάχους του
Πώς το Ισραήλ «έσπασε» το φράγμα της εμβέλειας stealth του F-35 για πλήγματα βαθιά στο Ιράν
Αιφνίδιος θάνατος της Ισραηλινής παραγωγού της σειράς «Τεχεράνη» στην Αθήνα
Eurovision: O Ακύλας με το «Ferto» πήρε το εισιτήριο για τη Βιέννη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τροπολογία προκειμένου να χορηγηθεί δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο της κατοικίας τους κατέθεσε εκ νέου η ΝΔ, η οποία διερωτάται σε ανακοίνωσή της: «Φοβάται η κυβέρνηση τους Έλληνες;».
Η τροπολογία προβλέπει οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται πως «η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πριν από λίγο, για τρίτη φορά από το 2016, ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη, την πάγια πρότασή της προκειμένου να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο της κατοικίας τους».
«Η πρότασή μας απορρέει εκ του Συντάγματος, είναι σύννομη και μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα, από τις επόμενες εθνικές εκλογές», τονίζει η Νέα Δημοκρατία και καταλήγει:
«Είναι στοιχειώδης δημοκρατική και εθνική υποχρέωση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και να δοθεί στους Έλληνες του εξωτερικού η δυνατότητα της ψήφου, όπως ισχύει, άλλωστε, σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο».
























































