Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πατούλης έστειλε επιστολή στον Τσίπρα για τον «Κλεισθένη» – Τι αναφέρει

Ο Πατούλης έστειλε επιστολή στον Τσίπρα για τον «Κλεισθένη» – Τι αναφέρει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την αναγκαιότητα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» ώστε να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ατζέντα που θα περιέχει την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του κράτους και το περιεχόμενο της Συνταγματικής Αναθεώρησης τονίζει σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης.

Όπως επισήμανε και στη διάρκεια της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ένωσης, «ο Κλεισθένης δεν περιέχει καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση. Αντίθετα, παραδίδει την Αυτοδιοίκηση στη διαπλοκή».

«Πρόκειται για το χειρότερο νομοσχέδιο που έχει υπάρξει σε επίπεδο ευρωπαϊκής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η προχειρότητα που αντιμετωπίζει το θέμα το υπουργείο Εσωτερικών και η κυβέρνηση φαίνεται από τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί και τις αλλαγές που γίνονται, όπως για παράδειγμα στο θέμα της διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών το 2019» υποστηρίζει ο κ. Πατούλης.

Ολόκληρη η επιστολή του Γ. Πατούλη προς τον Πρωθυπουργό

Αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε η κυβέρνηση σχετικά με την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών, ο δήμαρχος Αμαρουσίου επισήμανε ότι «η ΚΕΔΕ ουδέποτε έκανε λόγο για αντισυνταγματικότητα», αλλά «ελπίζει το υπουργείο να έχει λάβει υπόψη του το ισχύον θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να μην υπάρξουν στη συνέχεια περιπέτειες όπως στην περίπτωση της πρόσληψης των δημοτικών υπαλλήλων στην καθαριότητα».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε και στο αίτημα που έχει διατυπώσει παλαιότερα για συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό. «Επιδιώξαμε δύο φορές, πριν σας απευθύνουμε την επιστολή, να έχουμε ως ΔΣ της ΚΕΔΕ μια απευθείας προσωπική επαφή μαζί σας, προκειμένου να σας διατυπώσουμε τις απόψεις μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μεγάλος ο φόρτος των υποχρεώσεών σας κι ότι έχετε να αντιμετωπίσετε πολλά “ανοιχτά ζητήματα” και δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει αυτή η συνάντηση» σημειώνει στην επιστολή του.

Όπως συμπληρώνει, «η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά, αν δεν αποφασίσουμε επιτέλους να βάλουμε πάνω από όλα το εθνικό και να παραμερίσουμε το κομματικό συμφέρον. Το χειρότερο, όμως, είναι πως βάζει “ταφόπλακα” στην ελπίδα για αλλαγές, αφού παραπέμπει αόριστα στο μέλλον και χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα την υλοποίηση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την Αυτοδιοίκηση, συνδέοντάς τις μάλιστα με το εγχείρημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, αλλά και τη δημοσιονομική ανάκαμψη της χώρας».

Το μεσημέρι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού που συμμετείχαν στην έκτακτη γενική συνέλευση μετέβησαν στη Βουλή, για να παρακολουθήσουν τη συζήτηση για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» και να ενημερώσουν τους βουλευτές για τις αρνητικές συνέπειες που, όπως υποστηρίζουν, θα έχει σε περίπτωση που ψηφιστεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρένα Δούρου τελεσίδικα αθώα για την πλημμύρα στη Μάνδρα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Τσίπρας χωρίς βαρίδια: Γενναία αυτοκριτική, σθεναρή κριτική στο καθεστώς Μητσοτάκη, Έλληνας άρα δυτικός ηγέτης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...