Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H ΝΔ κατέθεσε ερώτηση για τα ισοδύναμα του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά

H ΝΔ κατέθεσε ερώτηση για τα ισοδύναμα του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Nα ενημερωθεί η Βουλή σχετικά με τα ισοδύναμα 28 εκατομμυρίων ευρώ για την εξάμηνη παράταση χαμηλού ΦΠΑ σε πέντε νησιά ζητούν, με ερώτησή τους στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, 36 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτους υπογράφοντες τους Βασίλη Κικίλια, Γιώργο Κουμουτσάκο και Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι στο πρόσφατο Eurogroup της 12ης Ιουλίου 2018, οι «θεσμοί», προκειμένου να συμφωνήσουν στην παράταση κατά έξι μήνες του χαμηλού ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου (Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και Λέρο), απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση την κατάθεση σχετικού ισοδύναμου.

Επίσης, σημειώνουν ότι ο κ. Τσακαλώτος κατέθεσε άμεσα έγγραφο-πρόταση ισοδύναμου με περικοπές 28 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένους κωδικούς, ως ακολούθως:

Πέντε εκατ. ευρώ δαπάνες για ΝΑΤΟ, τέσσερα εκατ. ευρώ για συντήρηση αεροσκαφών και άλλου εξοπλισμού, πέντε εκατ. ευρώ από την υγειονομική περίθαλψη εργαζομένων με δημόσια ασφάλιση, δύο εκατ. ευρώ για προμήθεια φαρμακευτικού υλικού, δύο εκατ. ευρώ από πληρωμές για δαπάνες ταξιδιών του προσωπικού και 10 εκατ. ευρώ από υποχρεώσεις σε άλλα προγράμματα εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Το εν λόγω έγγραφο, που κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup, σημειώνει ότι η εξοικονόμηση των πιστώσεων των 28 εκατ. ευρώ από συγκεκριμένους κωδικούς του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ έγινε κατόπιν συνεργασίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το υπουργείο Οικονομικών και θα υλοποιηθεί με την έκδοση υπουργικής απόφασης από τον υπουργό Οικονομικών» τονίζουν οι βουλευτές της Ν.Δ., καταγγέλλοντας ότι «αυτό αποτελεί ακόμη μία επιβεβαίωση του εμπαιγμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών μας».

«Μετά από όσα έχουν ήδη πράξει με το μισθολόγιο και τα επιδόματα, αλλά και τη μη υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για τα αναδρομικά, ο κ. Τσίπρας, σε συνεργασία με τους κ.κ. Καμμένο και Τσακαλώτο, δεν διστάζουν να περικόψουν κατά 28 εκατομμύρια ευρώ τη φαρμακευτική δαπάνη και την υγειονομική περίθαλψη των στελεχών, αλλά και τη συντήρηση των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας μας. Θέτουν έτσι σε κίνδυνο την υγεία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και την άμυνα της χώρας μέσω της διαθεσιμότητας των μέσων» επισημαίνουν οι βουλευτές της Ν.Δ.

Όπως σημειώνουν, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, είναι ουσιαστικά οι πρώτοι Έλληνες πολίτες που καταλαβαίνουν την «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια, καθώς για ακόμη μία φορά γίνονται «βορά» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις απαιτήσεις των «θεσμών», με σαφή κομματικά και ψηφοθηρικά κριτήρια.

Οι δύο υπουργοί καλούνται από τη Ν.Δ. να ενημερώσουν τη Βουλή εάν ισχύει το έγγραφο-πρόταση που κατατέθηκε στο πρόσφατο Eurogroup, με περικοπές δαπανών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ, ως ισοδύναμο στην εξάμηνη παράταση χαμηλού ΦΠΑ σε πέντε νησιά και εάν εξετάστηκε η κάλυψη του ισοδύναμου από το υπερπλεόνασμα του έτους 2018 που επικαλείται η κυβέρνηση ότι θα πετύχει, αντί της περικοπής των δαπανών του ΥΠΕΘΑ.

Επίσης, ζητούν να μάθουν γιατί, εφόσον ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει ισοδύναμα, δεν κάλυψε την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος των οδοιπορικών εξόδων και της ΚΥΑ της νυκτερινής αποζημίωσης των στελεχών του ΥΠΕΘΑ, και κυρίως εάν η κυβέρνηση μπορεί να διαβεβαιώσει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τον ελληνικό λαό, ότι οι περικοπές των συγκεκριμένων δαπανών από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν θα επιβαρύνουν την υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τη διαθεσιμότητα κρίσιμων οπλικών συστημάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Η Σχολή Ευελπίδων στις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...