Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Κοτζιάς: Το όνομα «Μακεδονία» το έδωσε η ΝΔ και τώρα αυτοί κατηγορούν εμάς

Νίκος Κοτζιάς: Το όνομα «Μακεδονία» το έδωσε η ΝΔ και τώρα αυτοί κατηγορούν εμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Νίκος Κοτζιάς στην ομιλία του στην επιστημονική ημερίδα για τις νομικές πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών, που διεξήχθη την Πέμπτη υπό τη διοργάνωση του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε ότι στις καλύτερες αναλαμπές της Νέας Δημοκρατίας το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» ήταν η καλύτερη λύση, την οποία δεν κατάφεραν να πάρουν.

«Την πήραμε εμείς διότι ακριβώς κάναμε μια συμφωνία με προοπτική», είπε σημειώνοντας ότι όταν άρχισε η παρούσα διαπραγμάτευση ήταν ήδη συμφωνηθέν (σ.σ. από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή το 2008) το σύνθετο όνομα που συμπεριελάμβανε το «Μακεδονία».

«Και το θεωρώ ανήθικο αυτοί που το δώσανε τότε, αυτοί που δημιούργησαν τα τετελεσμένα που βρήκαμε εμείς μπροστά μας να παριστάνουν τους δονκιχωτικούς οπαδούς ενός ονόματος που ασφαλώς θα ήταν πιο ωραίο να μην έχει το Μακεδονία», είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι επικριτές, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, «δεν αντιλαμβάνονται ότι σε έναν διεθνή συμβιβασμό το επιδιωκόμενο είναι το μέγιστο δυνατόν κέρδος για κάθε πλευρά αλλά με τη συναίνεση της άλλης. Δεν κάνουμε άσκηση ποια είναι η καλύτερη συμφωνία».

Κατέστησε δε σαφές: «Εμείς λύνουμε προβλήματα και δεν δεχόμαστε να τα διατηρούμε. Αυτό το πρόβλημα, του μαξιμαλισμού που λέμε στις διεθνείς σχέσεις, ανατροφοδοτείται από αυτούς που κάνουνε υποχωρήσεις χωρίς αρχές και που σήμερα παριστάνουν τους σκληρούς».

Και πρόσθεσε: «Το χειρότερο που κάνουν ορισμένοι κύκλοι είναι ότι μας κατηγορούν για πράγματα που δεν αληθεύουν», είπε ο Ν. Κοτζιάς τονίζοντας ότι η συμφωνία διορθώνει τα τετελεσμένα, όπως το να έρχονται στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια εκατομμύρια Σκοπιανών τουριστών με διαβατήρια της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

«Και δεν τους πειράζει το Δημοκρατία της Μακεδονίας αλλά τους πειράζει το Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας γιατί περιλαμβάνει το “Μακεδονία”: παραλογισμός στο τετράγωνο», συμπλήρωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...