ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Δημοσκόπηση Interview: Ακλόνητη στη δεύτερη θέση η ΕΛΑΣ - Τι γίνεται με Σαμαρά
ΕΛΑΣ: Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες
Νόμος Κατσέλη: Νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών – Τι προβλέπει για δόσεις και αποπληρωμή
Ανατροπή στο διπλό φονικό στο Αίγιο: Στο μικροσκόπιο «ορφανό» DNA στο όπλο
Πανελλήνιες 2026: Οι τελικές εκτιμήσεις για τις βάσεις σε Πολυτεχνεία, Νομικές, Ιατρικές και Οικονομικές Σχολές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στο Μόσταρ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας, αλλά και ο ομόλογός του της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, θα βραβευτούν από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών της χώρας, Ντενίς Ζβίζντιτς, σε εκδήλωση που διοργανώνεται από το Κέντρο για την Ειρήνη και την Πολυεθνοτική Συνεργασία.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να φτάσει στο Μόσταρ στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) και μια ώρα μετά θα έχει διμερή συνεργασία με τον κ. Ζβίζντιτς.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι δυο άνδρες αναμένεται να προχωρήσουν σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
Περίπου στις 8 το βράδυ αναμένονται οι αφίξεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ και του Μαυροβουνιου Ντούσκο Μάρκοβιτς, ενώ ένα τέταρτο αργότερα είναι προγραμματισμένη τετραμερής συνάντηση των ηγετών.
Της βράβευσης του Έλληνα πρωθυπουργού θα προηγηθεί περίπατος των ηγετών στην «Παλαιά Γέφυρα», με αφορμή την επέτειο της ανοικοδόμησης της.
Υπενθυμίζεται πως η γέφυρα, που αποτελούσε σημείο συνάντησης Σέρβων και Βόσνιων, είχε καταστραφεί στη διάρκεια του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας. Σε μια λιτή εκδήλωση οι ηγέτες θα ρίξουν λουλούδια στο ποτάμι που διασχίζει την περιοχή θέλοντας να στείλουν μήνυμα ειρήνης.
Ακολούθως, οι κ.κ. Τσίπρας και Ζάεφ θα υπογράψουν τη χάρτα ειρήνης και θα βραβευθούν από τον κ. Ζβίζντιτς.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς, βραβεύτηκε την προηγούμενη χρόνια όποτε και είχε υπογράψει στο Μόσταρ τη χάρτα ειρήνης.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει ομιλία περίπου στις 10 το βράδυ στη διάρκεια γεύματος των ηγετών και ακολούθως θα αναχωρήσει για την Αθήνα.
























































