Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mητσοτάκης για φονικές πυρκαγιές: Οι ευθύνες θα αποδοθούν

Mητσοτάκης για φονικές πυρκαγιές: Οι ευθύνες θα αποδοθούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Οι ευθύνες θα αποδοθούν, μην έχετε αμφιβολία» δήλωσε ο πρόεδρος της Νεάς Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, ενώ τόνισε πως αδυνατεί να αντιληφθεί τι σημαίνει πολιτική ευθύνη, χωρίς ούτε μία παραίτηση.

«Η ευθύνη πρέπει να συνοδεύεται από πράξη. Αλλιώς εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες, όπως το σόου του πρωθυπουργού το βράδυ της μαύρης Δευτέρας», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις πυρκαγιές.

«Τα πρόσωπα αυτής της τραγωδίας καθρεφτίζονται στους δικούς μας ανθρώπους. Δεν ησυχάζουμε. Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα και οι ευθύνες να ταυτοποιηθούν και να καταλογιστούν» επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να ανατεθεί η διερεύνηση των ευθυνών για τις πυρκαγιές σε ειδικό εφέτη ανακριτή, ενώ σημείωσε πως η επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης από πλευράς κυβέρνησης τον κάνει να πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει και προσπάθεια συγκάλυψης.

Μιλώντας για τη σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής την περασμένη Δευτέρα παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως «όλοι γνώριζαν σε αυτή τη σύσκεψη που μεταδόθηκε ζωντανά ότι υπήρχαν ανθρώπινα θύματα. Ή κανείς δεν το είπε στον πρωθυπουργό ή το ήξεραν όλοι και έπαιξαν ένα άθλιο θέατρο».

Εξαπολύοντας βέλη στον Πρωθυπουργό, ανέφερε πως «κάποτε ο κ. Τσίπρας ήταν νέος και ανεύθυνος. Σήμερα είναι καταστροφικός και κυνικός».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η Ν.Δ. θα οργανώσει σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών με έμφαση στην πρόληψη, την ενημέρωση και με ασκήσεις προστασίας για όλους τους πολίτες, ενώ στάθηκε στην ανάγκη ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας «να είναι πάνω από υπουργούς», έχοντας τον συντονισμό στη διαχείριση τέτοιων κρίσεων.

«Ένας μπορεί να είναι ο στρατηγός», ανέφερε και επεσήμανε πως στις κρίσιμες θέσεις θα τοποθετηθούν κατάλληλοι άνθρωποι.

«Στο Παίδων είδα έναν πιτσιρικά που μου είπε ότι κάηκε γιατί δεν φορούσε μπλούζα. Οι άνθρωποι δεν γνώριζαν ότι δεν βγαίνεις στη φωτιά χωρίς μπλούζα. Κανείς δεν τους το είπε. Το 112 δεν δούλευε, κανείς δεν βγήκε να πει “φύγετε”», ανέφερε και πρόσθεσε πως στην Καλιφόρνια οι κάτοικοι ενημερώθηκαν έγκαιρα να εκκενώσουν περιοχές που κινδύνευαν.

Ανέφερε επίσης πως «τις τελευταίες ημέρες άκουσα πολλά και μίλησα λίγο» και σημείωσε ότι «ποτέ δεν ένιωσα τόσο άσχημα στη ζωή μου όπως την Πέμπτη που πήγα στο οικόπεδο που κάηκαν οι συμπολίτες μας».

Είπε ότι «όποιος είναι δημόσιο πρόσωπο δεν πρέπει να κρύβεται την ώρα της κρίσης» και επεσήμανε ότι ήταν φανερό από την αρχή πως επρόκειτο για πρωτόγνωρη τραγωδία.

Αναφερόμενος στις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόννησο, ανέφερε πως έγιναν λάθη, ωστόσο τόνισε πως «η φωτιά τότε ήταν 100 φορές μεγαλύτερη από αυτήν της Δευτέρας. Μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Τροχαίο στην Πειραιώς: Αυτοκίνητο παρέσυρε πέντε άτομα – Ανάμεσα τους τρία παιδιά

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...