Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βολές Σπίρτζη για αυθαίρετα: Τα περισσότερα έγιναν με την «κάλυψη» στελεχών της ΝΔ

Βολές Σπίρτζη για αυθαίρετα: Τα περισσότερα έγιναν με την «κάλυψη» στελεχών της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Παρακαλώ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτές τις ημέρες να μας αφήσει απερίσπαστους να κάνουμε τη δουλειά που οφείλει η πολιτεία προς τους συμπολίτες μας που επλήγησαν. Εμείς δεν θα κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση, εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο. Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο. Δεν θα επενδύσουμε πολιτικά στην απώλεια των ψυχών και στα ερείπια» δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ως απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη που τον αφορούν, ο υπουργός στάθηκε σε έξι σημεία, λέγοντας:

«1. Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν ανήκει η Γ. Γ. Χωροταξίας και η Γ. Γ. Περιβάλλοντος που έχουν τις αρμοδιότητες της αυθαίρετης δόμησης.

2. Ως πρόεδρος του ΤΕΕ διατύπωσα την αντίθεση του τεχνικού κόσμου στον νόμο των αυθαιρέτων 4014/2011 του Γ. Παπακωσταντίνου, που κρίθηκε αντισυνταγµατικός από το ΣτΕ, όσο και στον νέο νόµο 4178/2013 επί υπουργίας Μανιάτη-Καλαφάτη της κυβέρνησης Σαμαρά.

Προς επαλήθευσή σας, δίνουμε και video τοποθέτησής μου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στις 5 Απριλίου 2012, που δυστυχώς επιβεβαιώνονται όλα όσα τότε είχαμε προβλέψει.

3. Το ΤΕΕ, το 2011, υλοποίησε το Ηλεκτρονικό Σύστημα Δηλώσεων των Αυθαιρέτων, ώστε να υπάρχει διαφάνεια και εξυπηρέτηση των πολιτών, κόντρα στις δομές που είχαν στηθεί παίζοντας παιχνίδια παλαιοκομματικού τύπου, με την πολιτική γης και τα αυθαίρετα.

Τότε δε, τα τηλεοπτικά κανάλια που σήμερα λειτουργούν ως γραφεία Τύπου της Ν.Δ. δεν πρόβαλαν την αντίθεση του τεχνικού κόσμου στους νόμους των αυθαιρέτων, παρά μόνο χρηστικές πληροφορίες για τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος.

4. Αν δεν λειτουργούσε το Ηλεκτρονικό Σύστημα Δηλώσεων των Αυθαιρέτων, παρά τις διαφωνίες μας με τους νόμους των κυβερνήσεών σας, η Ν.Δ. και ο παλαιοκομματισμός θα είχαν νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα που ανήκαν στη ζώνη αιγιαλού-παραλίας, στα ρέματα και στις δασικές περιοχές, με τη γνωστή μέθοδο που γνωρίζει πολύ καλά η παράταξή της, αυτή της απώλειας φακέλου από τα αρχεία των πολεοδομιών.

5. Η συντριπτική πλειοψηφία του συνόλου των κλειστών παραλιών, των παράνομων και αυθαίρετων μαντρών και κτισμάτων στην Αττική, μέσα στα δάση, μέσα στα ρέματα και πάνω στις παραλίες, έγιναν από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, είτε δημάρχους, είτε διορισμένους νομάρχες, είτε βουλευτές, είτε υπουργούς, συγκροτώντας μηχανισμούς που διαπερνούσαν το σύνολο των υπηρεσιών στην αυθαίρετη δόμηση.

6. Κύριε Μητσοτάκη, εσείς και τα στελέχη σας δεν προχωρήσατε σκοπίμως τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, το δασολόγιο, το κτηματολόγιο, τις χρήσεις γης.

Εκμεταλλευτήκατε τη στεγαστική ανάγκη των Ελλήνων, για να εκβιάζετε πολιτικά και να ψηφοθηρείτε» αναφέρει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Απευθυνόμενος περαιτέρω στον κ. Μητσοτάκη, ο ίδιος τον κατηγορεί ότι «σήμερα, εκμεταλλευόμενος τους νεκρούς, υποκρίνεστε ότι δεν γνωρίζετε τίποτα.

»Όμως, όπως είπατε, διετελέσατε το 2007, πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και το 2007, μετά τις πυρκαγιές στην Ηλεία, είχατε φτιάξει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

»Δεν το εφαρμόσατε το 2007, δεν το εφαρμόσατε το 2013, και σήμερα θέλετε να μας το παρουσιάσετε».

Κατά τον κ. Σπίρτζη, το σχέδιο Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, «που εκπονήσατε το 2007 και ως το 2015 δεν εφαρμόσατε, περιλαμβάνει και την απόλυση των πυροσβεστών πενταετούς θητείας, την οποία υλοποιήσατε ως αρμόδιος υπουργός.

»Η πορεία σας, ως πρόεδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, ως τομεάρχη Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Ν.Δ. αλλά και ως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης δείχνει, δυστυχώς, ότι όλα αυτά τα γνωρίζετε…

»Κι αυτό αναδεικνύει με μεγαλύτερη ακόμα ένταση, τα ψέματα που είπατε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

»Αποκαλύπτει την ενορχήστρωση της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου για το χαμό των συμπολιτών μας, από εσάς.

»Όσο για τα όσα είπατε για το ταμείο που συγκροτήθηκε, τα διαψεύδω στο σύνολό τους. Οι πολίτες θα γνωρίζουν με απόλυτη διαφάνεια για το κάθε ευρώ. Δεν θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα που δώσατε με το ταμείο Μολυβιάτη.

»Δεν θα σας ακολουθήσουμε στον κατήφορο …» καταλήγει ο Χρήστος Σπίρτζης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...