Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουμουτσάκος: Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της πόλωσης και του διχασμού

Κουμουτσάκος: Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της πόλωσης και του διχασμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην αναπτυξιακή πολιτική της οικονομίας θα βασίζονται οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, του οποίου η παρουσία, όπως και του πρωθυπουργού, θα κάνουν διακριτές τις δύο Ελλάδες, ανάμεσα στις οποίες αργά ή γρήγορα θα κληθούμε να αποφασίσουμε ποια θα επιλέξουμε επισημαίνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Υπογράμμισε δε, ότι ο κ. Μητσοτάκης «μιλά με όρους σύγχρονης και όχι παρωχημένης αντιπαράθεσης και έδωσε ένα ξεκάθαρο στίγμα, που είναι οδηγός για όλους μας», σημειώνοντας πως «από εδώ και πέρα, αυτή η συζήτηση των μετώπων, της πόλωσης και του διχασμού αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγάλη Κεντροδεξιά είναι ενωτική, όχι διχαστική».

«Εκείνοι θα χορεύουν μόνοι τους τον χορό του διχασμού, εμείς θα απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες γιατί αυτό πρέπει να κάνουμε διότι τη στήριξη του συνόλου του ελληνικού λαού θα την έχουμε ανάγκη την επόμενη μέρα που θα κυβερνάμε», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Κουμουτσάκος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ που γεννήθηκε, μεγάλωσε μέσα στη σύγκρουση και μέσα από τη σύγκρουση, την πόλωση και το διχασμό και τώρα καταφεύγει πάλι στα ίδια για να σωθεί. Εμείς δεν θα παρασυρθούμε, δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της πόλωσης και του διχασμού, δεν θα πέσουμε στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, ο κ. Κουμουτσάκος σχολίασε: «Οι δύο παρουσίες στη ΔΕΘ θα κάνουν διακριτές τις δύο Ελλάδες, ανάμεσα στις οποίες αργά ή γρήγορα θα κληθούμε να αποφασίσουμε ποια θα επιλέξουμε. Από τη μία θα είναι μία Ελλάδα φόρων, ψεύδους, ανομίας, ανικανότητας και κυνικής διαχείρισης δημοσίων πραγμάτων, όπως είδαμε στις φωτιές, και από την άλλη είμαι βέβαιος πως θα παρουσιαστεί ένα σχέδιο για μια Ελλάδα ανάπτυξης, αποτελεσματικής διακυβέρνησης, αλήθειας και πραγματικής αλληλεγγύης και στήριξης των αδυνάτων».

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε πως «υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά και φιλοσοφία στην αντίληψη του πώς ενισχύεις τους αδυνάτους» και εξήγησε: «Ο τρόπος της κυβέρνησης βασίζεται στα υπερπλεονάσματα, τα οποία είναι μια αφαίμαξη των φορολογουμένων, σε αναστολή των επενδύσεων, δηλαδή της ανάπτυξης, προκειμένου να γίνουν επιδοματικές πολιτικές.

Αυτή είναι μια φιλοσοφία που δεν πάει πουθενά την πατρίδα, ούτε καν αυτούς που θα είναι ωφελημένοι από τις όποιες ευκολίες, γιατί έχει κοντά ποδάρια. Η δική μας αντίληψη και η αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τελείως διαφορετική: είναι ανάπτυξη, αύξηση και μεγάλωμα της πίτας και αμέσως μετά δικαιότερα κομμάτια προς όλους. Οι παρεμβάσεις υποστήριξης για την τόνωση των μικρομεσαίων, των οποίων το όριο υπαγωγής στον Φ.Π.Α. θα αυξηθεί από 10.000 στις 25.000 ευρώ, θα ακουστούν με συγκεκριμένα μέτρα, με μειώσεις των φόρων, με μείωση γενναία του ΕΝΦΙΑ (30%) κ.ά.».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, «αλλά θα βασίζονται στην αναπτυξιακή πολιτική της οικονομίας και όχι στο στράγγισμα των επαγγελματιών, των πολιτών, προκειμένου μετά, σε συνδυασμό με τη μείωση των αναγκαίων δημοσίων επενδύσεων, να γίνουν επιδόματα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Σύμφωνα με δημοσκόπο μετά τις Ευρωεκλογές έρχονται τα χειρότερα για την κυβέρνηση

Φαραντούρης: Ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...